Terug naar nieuws

Solar Team Eindhoven door Marokko

100 procent op energie van de zon

Ruim duizend kilometer over steile paden, door droge rivierbeddingen en door bosgebieden. Om uiteindelijk te eindigen in de Sahara Woestijn. De studenten van Solar Team Eindhoven hebben hun reis door Marokko voltooid. Met ‘s werelds eerste offroad auto op zonne-energie, de Stella Terra, rijden zij de tocht efficiënter dan vooraf berekend.

100% op de energie van de zon. Het vooraf gestelde doel van Solar Team Eindhoven liegt er niet om. De efficiëntie van Stella Terra was niet makkelijk om te voorspellen, legt teammanager Wisse Bos uit. “We waren er niet zeker van of we het op zonne-energie zouden halen. Tijdens het rijden bleek Stella Terra 30% minder energie te gebruiken dan verwacht. De hele rit hebben we daarom op de energie van de zon kunnen rijden, we zijn niet afhankelijk geweest van laadpalen. Het was een ongelofelijke trip met een positief einde.”

Solar Team Eindhoven wil met de Stella Terra laten zien dat de transitie naar een duurzame toekomst reden tot optimisme biedt. Ze willen mensen en bedrijven aanmoedigen de energietransitie te versnellen. Als partner van dit studententeam is KiesZon trots op het bereikte doel en de boodschap die hiermee wordt neergezet!

Benieuwd waarom wij dit partnership met Solar Team Eindhoven belangrijk vinden:
KiesZon verlengt partnership met Solar Team Eindhoven.

Contact