Terug naar nieuws

Samenwerking met Petersen verlengd

Voor KiesZon is veiligheid bij het realiseren van zonnestroominstallaties een belangrijk onderdeel. Om de veiligheid voor de installateurs van KiesZon te waarborgen, is in 2015 een samenwerking aangegaan met Petersen Arbozorg & Veiligheid uit Hilvarenbeek. Na een succesvol eerste jaar is besloten de samenwerking met Petersen te continueren.

De samenwerking betreft zowel de zakelijke als de particuliere kant van KiesZon. De werkzaamheden van Petersen Arbozorg & Veiligheid hebben betrekking op het onafhankelijk uitvoeren van veiligheidsinspecties. Mede hierdoor worden alle projecten die KiesZon realiseert, van grootschalige zakelijke projecten met een installatie van 13.000 zonnepanelen tot kleine particuliere projecten van circa 12 zonnepanelen, op een veilige manier uitgevoerd.

De kracht van Petersen

Petersen Arbozorg & Veiligheid heeft ruime ervaring op het gebied van veilig werken op hoogte en in het verzorgen van veiligheidstrainingen en -workshops. Edwin Petersen, veiligheidsdeskundige van Petersen, geeft aan dat het werken op hoogte en aan elektrotechnische installaties behoren tot de meest risicovolle activiteiten die er bestaan.
Enkele mogelijkheden om de veiligheid te verhogen zijn volgens Petersen “het houden van toezicht en het vergroten van het kennisniveau van de medewerkers tijdens de uitvoering van onze inspecties. We geven de medewerkers tijdens de inspecties immers ook tips en tricks om de veiligheid op daken te optimaliseren”.

Contact