Terug naar nieuws
11 april 2017

Ruim 850 panelen voor Vinci

Dit jaar nog zal KiesZon voor Vinci Energies uit Veghel, 866 zonnepanelen plaatsen. Het zonnestroomproject wordt door KiesZon in een operational lease model opgeleverd volgens het vertrouwde D, B, F, M & O model. Daarmee blijft KiesZon na afronding de eigenaar van het project en verzorgt het naast het onderhoud ook de exploitatie.

Het zonnestroomproject zal bestaan uit 866 polykristallijne zonnepanelen van 270 wattpiek, Vinci Energies zal daar jaarlijks ruim 230.000 kWh mee opwekken. Vinci Energies is wereldwijd één van de belangrijkste spelers op het gebied van infrastructuur, industrie, ICT en in de dienstensector en al geruime tijd vaste partner van KiesZon. Zo realiseerden de twee bedrijven eerder onder meer zonnestroomprojecten in Veghel en Utrecht.

Algemeen directeur van KiesZon, Frank Heijckmann, ziet overeenkomsten tussen de twee partijen. ‘Vinci Energies en KiesZon streven er beiden naar hun partners volledig te ontzorgen. Wij doen dat door de zonnestroomprojecten die we opleveren zelf te ontwerpen, te realiseren, te exploiteren en te onderhouden. Daarmee houden we de volledige regie over een project en kunnen we kwaliteit garanderen.’ Naar verwachting wordt het zonnestroomproject nog deze zomer gerealiseerd.