Terug naar nieuws
20 april 2021

Ruim 6.000 zonnepanelen voor Montea in Waddinxveen

In Waddinxveen heeft KiesZon voor Montea, ontwikkelende investeerder in logistiek vastgoed, ruim zesduizend zonnepanelen geplaatst op een distributiecentrum. De logistieke locatie wordt daarmee dubbel ingezet, want naast opslag- en kantoorruimte wordt er voortaan met de duurzame energiecentrale op het dak ook energie opgewekt. Jaarlijks gaan de zonnepanelen ruim 1.900.000 kWh aan stroom produceren. In termen van CO2 reductie zorgt de aanleg van het systeem ervoor dat er elk jaar 1.100 ton aan CO2 niet wordt uitgestoten.

Een duurzame vastgoedportefeuille is voor Montea een speerpunt. Een groot aantal logistieke magazijnen in België en Frankrijk is al voorzien van zonnepanelen en ook in Nederland maakt Montea serieuze stappen. Zo ging het in 2019 een samenwerking aan met KiesZon voor de plaatsing van ruim 48.000 zonnepanelen. Friso Rienks, Director Development bij Montea, geeft aan: “Duurzaam ontwikkelen of verduurzamen van het bestaande vastgoed is geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid. Het is beter voor de economie en de maatschappij.”

Het door Montea ontwikkelde distributiecentrum in Waddinxveen, dat zich uitstrekt over ruim 18.000 vierkante meter, van zonnepanelen voorzien is onderdeel van een breder partnership dat Montea in 2019 aanging met KiesZon. Erik Snijders, Algemeen Directeur KiesZon, over de samenwerking: “Montea is een prachtige organisatie met een mooie en sterke visie op duurzaamheid en partnership. Ze gaan de uitdaging niet uit de weg en pakken door, fantastisch dat wij hen kunnen helpen met optimaal benutten van hun daken.”

In totaal werden er 6.300 zonnepanelen à 335 wattpiek per stuk op het dak geplaatst, dat telt op naar een totaal geïnstalleerd vermogen van 2.111 kWp. Jaarlijks resulteert dat in een verwachte zonnestroomproductie van 1.9 miljoen kWh en een CO2 reductie van 1.100 ton. Met de zonnestroom kunnen, ter vergelijking, circa 680 gemiddelde Nederlandse huishoudens van stroom worden voorzien.