Terug naar nieuws
16 maart 2017

Ruim 2200 panelen voor Gispen

KiesZon is trots wederom een mooi project aan te mogen kondigen. Nadat eerder al voor Koninklijke Ahrend een zonnestroomproject werd gerealiseerd, mag KiesZon nu aan de slag voor inrichter Gispen, onderdeel van Ahrend.

KiesZon zal voor Gispen, dat gevestigd is in Culemborg, ruim 2200 zonnepanelen gaan plaatsen. De daken waarop de panelen komen zijn zowel schuin als plat. Na oplevering zal het project jaarlijks een halve megawatt aan groene stroom voor Gispen opleveren. KiesZon levert het systeem in een Operational Lease model, wat inhoudt dat het systeem aan de projectenportefeuille van KiesZon zal worden toegevoegd en wederom een mooi voorbeeld is van de D(esign), B(uild), F(inance), M(aintain) & O(perate) werkwijze. KiesZon heeft daarmee alle benodigde schakels om een grootschalig zonnestroomproject op te leveren in eigen beheer.

In de loop van 2017 zal het 2200, naar verwachting polykristallijne, panelen tellende zonnestroomproject opgeleverd worden. Frank Heijckmann, algemeen directeur KiesZon, geeft aan erg trots te zijn op de samenwerking. “Gispen is net als KiesZon een bedrijf dat innoveert, dat onderneemt en dat denkt aan de toekomst, een partnership is voor beide partijen een stap vooruit.”