Terug naar nieuws
2 december 2019

Pressure Cooker Week!

Elk jaar organiseert de Rotterdam Business School een Pressure Cooker Week voor haar masterstudenten. Zo ook dit jaar weer. 100 studenten uit de Master International Supply Chain en 20 studenten uit de Master Consultancy and Entrepreneurship namen deel.

Via het netwerk van Nederland Distributieland kwam de Rotterdam Business School (RBS) in contact met KiesZon. Zij zochten een duurzame en innovatieve organisatie die hen kon helpen aan een uitdagende case waar 120 studenten een week lang hun tanden in konden zetten. KiesZon is gespecialiseerd in de Ontwikkeling, Financiering, Realisatie en Exploitatie van grootschalige zonnedaken op met name distributiecentra, maar heeft ook ervaring met de realisatie van solar carports. Solar carports zijn in opkomst en bouwers ervan zullen in de toekomst met steeds meer facetten rekening moeten houden, denk aan:

  • Nieuwe, duurzame constructiemethodes;
  • De transportcapaciteit van het net / de infrastructuur;
  • Het opslaan van energie / batterijgebruik;
  • Efficiënt opladen;
  • De business case;
  • Pieken en gelijktijdig laden en eventueel terugleveren;
  • Kostenefficiëntie;
  • Het matchen van aanbod en afname.

Gekeken naar de veelzijdigheid van solar carports en de vele verschillende belanghebbenden besloten de RBS en KiesZon de case vorm te geven rondom de solar carports, het thema werd ‘Solar Carports, Charging Tomorrows Mobility‘. Centraal stonden haalbaarheid, schaalbaarheid, het vinden van de juiste doelgroep en het vinden van de juiste sales pitch. De 120 studenten werden achtereenvolgens opgedeeld in 18 groepen en kregen de opdracht mee een poster, een presentatie en een korte omschrijvende brief op te stellen rondom het thema.

De aftrap van de Pressure Cooker Week vond plaats op maandag 25 november en werd afgesloten op vrijdag 29 november met de presentatie van de vijf beste ideeën. De vijf beste groepen werden gekozen uit in totaal 18 groepjes masterstudenten. KiesZon koos uiteindelijk de winnende groep en gaat met hen in gesprek om verder te kijken naar de mogelijkheden van hun idee.