Terug naar nieuws

Opwekrecord!

Bloomberg voorspelde vorige week dat het zonnige weer dat ons momenteel treft zou gaan zorgen voor records op het gebied van opgewekte zonnestroom. Een prachtig vooruitzicht, maar of de voorspelling ook echt uit zou komen was een tweede.

Het beheren en onderhouden van onze zonnestroomprojecten begint (na een foutloze oplevering of grondige nulmeting) met dagelijkse monitoring en het analyseren van opbrengsten. Onze afdeling O&M (Operations & Maintenance) gebruikt daar speciaal ontwikkelde software voor die inzicht geeft in elk onderdeel tot in het kleinste detail. Het was daarom eenvoudig na te gaan of de voorspelling van Bloomberg daadwerkelijk uit was gekomen en voor records had gezorgd.

Rendementsbeheerder O&M bij KiesZon, Karel Lambers, monitort en analyseert zeven dagen per week de prestaties van onze zonnestroomprojecten en nam afgelopen weekend de hoogste piek in opbrengst tot op heden waar. Het volledige portfolio van KiesZon (zelf gerealiseerd & in beheer) wekte zondag 2 juli maar liefst 189.879 kWh op.

Dat is, ter illustratie, genoeg duurzame energie om 54 huishoudens een jaar lang van groene stroom te voorzien of om met een doorsnee elektrische auto 130 keer de aarde rond te rijden.

Contact