Terug naar nieuws
6 oktober 2020

Magazijn HealthLink in Waalwijk voorzien van ruim 4.000 zonnepanelen

Het nieuwe magazijn van HealthLink Europe in Waalwijk, dat vorig jaar in gebruik werd genomen, is voorzien van een duurzame energiecentrale. In totaal werden er 4.388 zonnepanelen door KiesZon op het dak geplaatst, goed voor een jaarlijkse energieproductie van ca. 1.300.000 kWh. De zonnepanelen werden recent aangesloten op het net en produceren meer dan  genoeg zonnestroom om het volledige verbruik van HealthLink op te vangen.

Het is de missie van HealthLink om de nummer één keuze te zijn voor productiebedrijven in de biowetenschappen die op zoek zijn naar 3PL-logistiek en backofficediensten van derden. Dit bereikt HealthLink door de hoogste normen te hanteren op het gebied van service en kwaliteit, maar ook door op het gebied van duurzaamheid concrete stappen te zetten. De duurzame zonnestroom die op het dak van HealthLink wordt geproduceerd en in het gebouw gebruikt wordt geeft vorm aan die ambitie.

De zonnepanelen op het dak zijn niet het enige duurzame wapenfeit van het magazijn in Waalwijk. Het gebouw, dat volledig is geconditioneerd voor de opslag van medicijnen, is ook gasloos en zeer goed geïsoleerd. Daarmee is dit het eerste gebouw in Waalwijk met een dergelijke omvang dat zonder gasaansluiting is gerealiseerd en energieneutraal opereert.

KiesZon kreeg van Vervoorn & Molenschot Boxtel de opdracht het magazijn in Waalwijk van 4.388 zonnepanelen te voorzien. Het werkte tijdens de realisatie nauw samen met HealthLink dat als gebouwgebruiker bijna de helft van de opgewekte stroom afneemt. De in totaal 1.300.000 kWh die wordt opgewekt bewerkstelligt jaarlijks een CO2 reductie van 780.000 kg.