Terug naar nieuws

KiesZon verlengt partnership met Solar Team Eindhoven

Ook in 2023 en 2024 gaat KiesZon een partnership aan met Solar Team Eindhoven. Deze innovatieve groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven streeft naar een duurzame toekomst waar het leven wordt aangedreven door zon. Vorige week onthulden ze het concept voor hun nieuw te bouwen voertuig, de Stella Terra. Een off-road auto op zonne-energie.

Het partnership draait volledig om innovatie, vormgeven en vooroplopen. Bob van Ginkel, Technical Manager van Solar Team Eindhoven: “KiesZon en Solar Team Eindhoven delen veel waarden met elkaar, welke ook terug te vinden zijn in de samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat er met samenwerking meer bereikt wordt om verder te komen. Door de mogelijkheden van de kracht van de zon te laten zien, inspireren wij de huidige markt en maatschappij om zo de transitie naar een duurzame toekomst – in mobiliteit én energie – te versnellen.”

Een doel waar wij als KiesZon volledig achter staan. Erik Versteeg, Directeur B2B van KiesZon: “Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen samen dergelijke doelen behaalt. Samenwerking door de hele keten is essentieel en in al onze bedrijfsprocessen richten we ons hierop. Door samen verder te kijken naar slimme, duurzame energieoplossingen buiten de gebaande paden, bereik je nieuwe gebieden. “Terra Incognita” wordt daarmee realiteit en daar hebben onze klanten baat bij. Solar Team Eindhoven volgt dezelfde aanpak en laat daarmee zien wat er mogelijk is.”

Over Solar Team Eindhoven
Solar Team Eindhoven is in 2012 opgericht. In 2013 presenteerden ze de eerste gezinsauto op zonne-energie, genaamd Stella. In 2015, 2017, 2019 en 2021 zijn respectievelijk de Stella Lux, Stella Vie, Stella Era en Stella Vita ontworpen en gebouwd. Vanaf de Stella Era steunt KiesZon het team middels het partnership. Het team werd in het verleden vier keer op rij wereldkampioen tijdens de beroemde World Solar Challenge in Australië, in de klasse voor gezinsauto’s (Cruiserklasse). Winaars dus!

Ontwerp schets Stelle Terra: Kiki Veenhof

Contact