Terug naar nieuws
10 maart 2021

140.000 panelen voor Verbrugge Terminals

Bij twee locaties van Verbrugge Terminals in Ritthem en Borsele wordt door KiesZon in Vlissingen-Oost het grootste zon-op-dak project van Nederland gerealiseerd. De bijna 140.000 zonnepanelen (bijna 48MW) op de enorme bedrijfsdaken leveren in één klap bijna 5% van de zondoelstelling van het Zeeuws Energieakkoord (1000MW).

Zeeuws Energieakkoord
In iedere regio in Nederland werken provincies, gemeenten, netbeheerders en andere belanghebbenden aan een regionale energiestrategie (RES). In dit plan maken de partijen afspraken over de plaats en hoeveelheid van nieuwe zon- en windparken. In het Zeeuwse Energieakkoord is de afspraak dat er in 2030 in Zeeland plek is voor 700 MW aan windenergie en 1000 MW aan zonne-energie. KiesZon draagt dus voor bijna 5 procent bij aan de zondoelstelling die in het akkoord is opgesteld.

Volgens algemeen directeur Erik Snijders van KiesZon wordt dit het grootste zon-op-dak project in Nederland. ,,We denken zelfs één van de allergrootste zonnestroomprojecten op dak ter wereld. Het is best een puzzel om dit voor elkaar te krijgen. We zijn daarom enorm trots.”