Terug naar nieuws
5 maart 2019

KiesZon partner Summit Logistieke Hotspots

Donderdag 4 april vindt in Weert de jaarlijks terugkerende Summit Logistieke Hotspots plaats. KiesZon zal op dit event als partner aanwezig zijn om haar kennis over het thema ‘Duurzaam bouwen of verbouwen’ te delen.

Met economische groei in de rug gaat het beter dan ooit in de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde de cijfers. Het goederenvervoer van en naar de top 5 van logistieke hotspots tussen 2010 en 2017 steeg met bijna 18 procent. Dit is 11 keer zo snel als buiten deze hotspots.

Er zijn 1,1 miljard ton goederen het afgelopen jaar overgeslagen van of naar binnenvaartschepen, vrachtauto’s of treinen. Een kwart hiervan had één van deze 5 logistieke hotspots als herkomst of bestemming.

Mooie cijfers… Maar toch staan de logistieke hotspots voor tal van uitdagingen. Tijdens de Summit Logistieke Hotspots wordt hier volop over gediscussieerd.

Het doel: samen inspiratie opdoen voor het verder duurzaam ontwikkelen van de logistieke hotspot regio’s in Nederland. Met als hamvraag: ‘Moeten de logistieke hotspots op de schop?’

Thema’s die tijdens de Summit centraal staan:

  • Het oplopende personeelstekort in de logistieke hotspots
  • Hoe gaan de logistieke hotspots om met de veranderende rol van mainport Rotterdam, ook wel het ‘Rotterdam Effect’ genoemd
  • Hoe huisvesten de logistieke hotspots de arbeidsmigranten?
  • Het gebrek aan grond voor nieuwe distributiecentra, herontwikkelingsopgave en oplopende huurprijzen
  • De verduurzamingsopgave van distributiecentra, gaan we nu eindelijk circulair?
  • Multimodaal transport
  • Gevolgen van de Brexit
  • En meer…

Duurzaamheid in de logistiek
Met name distributiecentra lenen zich perfect voor de opwek van (veel) duurzame zonnestroom. KiesZon maakt deze transformatie, van dak naar duurzame energiecentrale, mogelijk. Ontwikkeling, Financiering, Realisatie en Exploitatie. Voor het volledige proces kunnen logistiek dienstverleners en ontwikkelaars van en investeerders in logistiek vastgoed aankloppen bij KiesZon. Vrijblijvend wordt in kaart gebracht wat er mogelijk is op het gebied van zelf duurzame zonnestroom opwekken.

Meer over de Summit Logistieke Hotspots vindt u hier.