Terug naar nieuws

KiesZon op School gestart!

De Openbare Basisschool ‘De Arendshorst’ in Ermelo is de eerste school waar zonnepanelen zijn geplaatst binnen het project KiesZon op School. Dit initiatief van de partners Stichting DOEN, Enexis, Greenchoice, IVN, ‘Doneer de zon’ en KiesZon heeft als doel 250 basisscholen te voorzien van zonnepanelen. De scholen voorzien hiermee zichzelf van duurzame energie. Door de bijbehorende energiedisplay en aanvullend lespakket over duurzaamheid leren leerlingen meer over zonne-energie.

Komende periode krijgen de eerste 25 deelnemende scholen hun zonnepanelen. Zonder investering gaan zij hun eigen energie opwekken. KiesZon investeert, beheert en zorgt voor het onderhoud van de installaties. Zo worden deelnemende scholen binnen een soort huur concept geheel ontzorgd. Naast de zonnepanelen wordt er in de scholen ook een display geplaatst waarop de leerlingen kunnen zien hoeveel zonnestroom de installatie opwekt. Samen met het interactieve lespakket leren leerlingen door proefjes hoe zonne-energie werkt.

Frank Heijckmann, algemeen directeur KiesZon is trots op het project KiesZon op School. ‘Het zelf opwekken van energie wordt steeds belangrijker. Wij als KiesZon proberen dit te stimuleren op een voor scholen rendabele manier. Tevens trachten wij kinderen zoveel mogelijk in contact te brengen met het zelf produceren van energie.

Het plaatsen van zonnepanelen op basisscholen is een ideale methode om beide doelen te bereiken.’ ‘KiesZon op School is met name uniek door de schaal en de snelheid waarmee zij zonnepanelen wil gaan plaatsen’, aldus Nina Tellegen, directeur Stichting DOEN: ‘Wij ondersteunen graag initiatieven van ondernemers die baanbrekende ideeën hebben en het risico durven nemen om ze ook tot leven te brengen. KiesZon op School is hier een goed voorbeeld van.’

Jean Paul Heuts, productmanager Enexis, ziet de samenwerking met KiesZon en alle partners als een unieke kans om een duidelijke boodschap over te brengen. “De kinderen van nu krijgen te maken met klimaatveranderingen en hoe wij met onze energiebronnen omgaan. Zij leiden uitdagingen later in goede banen. Met het educatieve pakket ‘Van Zon Krijg Je Energie’ wat wij in dit project aanbieden maken kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennis met de energie van nu en de toekomst”.

Contact