Terug naar nieuws
16 mei 2017

KiesZon lanceert de APK voor zonnestroomsystemen!

Vandaag lanceert KiesZon het zelf ontwikkelde APK voor zonnestroomstroomsystemen! Deze dienst geeft onder meer bedrijven en overheidsinstanties met een zonnestroomsysteem inzicht in en zekerheid over de prestaties en staat van het systeem.

KiesZon riep de APK voor zonnestroomsystemen in het leven nadat enkele bedrijven bij KiesZon aanklopten met de vraag na te gaan of hun systeem nog optimaal presteerde. De partijen die de systemen hadden gerealiseerd waren namelijk niet meer in bedrijf.

De eigen service & onderhoud afdeling van KiesZon heeft de dienst ontwikkeld en vormgegeven aan de hand van drie stappen die de vraag beantwoorden ‘Wordt het maximale uit het zonnestroomsysteem gehaald?’. De eerste stap is een uitvoerige analyse van de technische gegevens en de stroomproductie. Vervolgens wordt op locatie het volledige systeem geïnspecteerd en worden mogelijke herstelwerkzaamheden direct uitgevoerd. Na analyse, inspectie en eventuele herstelwerkzaamheden, ontvangt de eigenaar van het systeem een overzichtelijke rapportage met resultaten en aanbevelingen.

Frederik van Asbeck, verantwoordelijk voor service & onderhoud bij KiesZon, is erg enthousiast over de lancering van de nieuwe dienst en geeft aan dat KiesZon hiermee geluisterd heeft naar de markt. ‘We zien en horen steeds vaker dat bedrijven geen goed beeld hebben van de prestaties van het zonnestroomsysteem dat op ’t dak ligt. Gevreesd wordt dat niet het maximale uit de zon wordt gehaald. Dat is een logisch gevolg aangezien diverse partijen die in ‘t verleden systemen hebben gerealiseerd, nu niet meer actief zijn. KiesZon biedt hierin met de APK een passende oplossing.’

Neem contact op met KiesZon voor een vrijblijvend gesprek