Terug naar nieuws
20 mei 2016

KiesZon breidt uit

Om de consument te voorzien van een passend advies voor de aanschaf van een zonnestroomsysteem, heeft KiesZon een gespecialiseerd adviesteam samengesteld. Voor de start van de collectieve zonnestroominkoop van Verenging Eigen Huis is een team van 20 personen geselecteerd. Op basis van de diverse selectiecriteria is het team samengesteld dat specialistisch advies opmaat verzorgt voor consumenten over zonnestroom. KiesZon streeft naar het bieden van een helder en compleet advies richting zijn klanten. Om de adviseurs van deze kwaliteit te voorzien, is een vijf daagse training doorlopen. Het testen van kennis en inzicht over de zonnestroomsystemen en de benadering van consumenten is een belangrijk eerste onderdeel geweest van de training.

The Sustainables software
Het werken met The Sustainables software is naast de nodige kennis een belangrijk ander onderdeel van de training. De software wordt gebruikt bij het maken van dakscans en het opstellen van solar offertes. Bij het opstellen van de offerte en het intekenen van het dak wordt automatisch de invloed van schaduw berekenend en meegenomen in de opbrengst van de geselecteerde zonnestroominstallatie. Door middel van luchtfoto’s is het mogelijk een offerte telefonisch op te stellen en is een schouwing aan huis niet altijd noodzakelijk. Door de nieuwe manier van digitaal werken heeft de consument binnen enkele dagen een offerte in huis en kan deze op ieder gewenst moment worden bekeken via zijn/haar klantenportal. Op deze manier kunnen de adviseurs van KiesZon met een passend en compleet advies komen.

Adviseurs aan het werk
Vanaf april 2016 is het team van adviseurs gestart met de ‘Collectieve inkoop zonnepanelen’. Al snel bleek dat er een enorme vraag naar zonnestroomsystemen onder de consumenten aanwezig is. Na een eerste succesvolle maand zijn ruim 500 aanvragen binnengekomen. KiesZon streeft ernaar binnen 1 jaar 1.500 huishoudens te voorzien van een zonnestroomsystemen, waarvan de eerste systemen inmiddels zijn geplaatst.