Terug naar nieuws
24 mei 2017

KiesZon aan de slag voor NSI

KiesZon is begin mei gestart met de plaatsing van in totaal 1.890 zonnepanelen op 16 objecten van het beursgenoteerde NSI uit Hoofddorp. NSI, opgericht in 1993 en actief op het gebied van investeringen in vastgoed, verduurzaamde reeds het hoofdkantoor en is nu gestart met het verder verduurzamen van haar portefeuille.

Alle 16 te realiseren zonnestroomprojecten zullen bestaan uit polykristallijne panelen van 270 wattpiek, wat resulteert in een totaal opwekvermogen van ruim 510.000 kWh op jaarbasis wat goed is voor een jaarverbruik van circa 145 huishoudens. NSI heeft de doelstelling 10 procent van het energieverbruik van de portefeuille op te wekken met zonne-energie en zet dit jaar een grote stap richting het behalen van die doelstelling. Het overige energieverbruik wordt 100% duurzaam ingekocht met Europese wind.

KiesZon realiseert de zonnestroomprojecten voor NSI binnen het vertrouwde DBFMO model. De projecten worden gefinancierd, door eigen engineers ontworpen, in eigen beheer gerealiseerd en na oplevering door KiesZon zelf onderhouden. Naar verwachting wordt het laatste project medio september opgeleverd. Dit zal gepaard gaan met een officiƫle inbedrijfsstelling en een dronevlucht.