Terug naar nieuws
5 juli 2017

Kamp stuurt tweede kamer brief SDE+ najaarsronde

Op woensdag 4 juli, Solar Independence Day, stuurde minister Kamp een brief met betrekking tot de openstelling van de SDE+ najaarsronde 2017 naar de tweede kamer. In de brief wordt door Kamp onder meer aangegeven dat de najaarsronde loopt van 3 oktober tot 26 oktober en dat het beschikbare budget zes miljard betreft. Het basisbedrag voor zon-PV is naar beneden bijgesteld en bedraagt nu € 0,117/kWh. Tevens is de ingebruikname termijn voor projecten tot 1 MegaWattpiek van drie jaar naar anderhalf jaar gegaan.

Minister Kamp, die op deze wijze wil aangeven het klimaatakkoord en de vastgelegde afspraken serieus te nemen, schrijft zelf dat met de openstelling een belangrijke stap wordt gezet naar een koolstofarme energievoorziening in 2050.

De brief van minister Kamp downloaden kan door op de volgende link te klikken. Kamerbrief over tweede openstelling SDE 2017

KiesZon financiert, ontwerpt, realiseert, exploiteert en onderhoudt grootschalige zonnestroomprojecten. Zonnestroomprojecten die o.a. met behulp van een SDE+ subsidie kunnen worden aangelegd. De openstelling van de najaarsronde biedt volop kansen voor onder meer bedrijven om te kiezen voor een duurzame energievoorziening, zonder daar zelf in te hoeven investeren. KiesZon regelt de subsidie, ontwerpt het systeem, realiseert het project in eigen beheer en verzorgt na oplevering voor het onderhoud en garandeert optimale prestaties door dagelijks het systeem te monitoren.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen of om direct een vrijblijvende ZonneScan uit te laten voeren door onze engineers. Stuur ons een e-mail of bel direct met 085 782 5000.