Terug naar nieuws

In beeld: plaatsing 28.000 panelen

Begin april begon KiesZon met de realisatiefase van het grootste single roof zonnestroomproject van Nederland. Ruim 28.000 zonnepanelen op het dak van een distributiecentrum in VenloEtriplus ontwikkelde het duurzaamheidsplan en legde daarmee de basis voor het mega zonnedak. Etriplus sloot vervolgens voor de totstandkoming een samenwerkingsovereenkomst met KiesZon.

Het dak van het distributiecentrum in Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 vierkante meter en zal na oplevering nagenoeg volledig bedekt zijn met zonnepanelen. De 28.000 panelen die momenteel geplaatst worden zullen circa 7.000 MWh aan duurzame energie per jaar op gaan leveren. Dat is, ter vergelijking, voldoende groene energie om ruim 2.000 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom kan aangeboden worden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Om de realisatiefase van het megaproject op een mooie manier in beeld te brengen, liet Greenport Venlo een indrukwekkende dronevideo maken.

Contact