Terug naar nieuws

Het meest duurzame gebouw ter wereld?

Internationale aandacht voor het distributiecentrum van Rhenus Logistics in Tilburg. Het pand, dat door DOKVAST werd ontwikkeld, kwam eerder dit jaar al in het nieuws toen het een BREEAM score behaalde van 99,48 procent.

Het was de op één na hoogte BREEAM score ooit gehaald. Rhenus Logistics hecht, net als ontwikkelaar DOKVAST, enorm veel waarde aan het inpassen van duurzame oplossingen, zo werden eerder in 2017 al ruim 15.000 panelen geplaatst op een distributiecentrum van Rhenus in Son. Dat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst staat van Rhenus kwam ook de BBC ter ore. Zij lieten een reportage maken over ‘The Tube’ waarin sr. vice president van Rhenus, Alphons van Erven, vertelt over alle manieren waarop duurzaamheid is ingepast.

Tijdens de reportage kwamen vanzelfsprekend ook de zonnepanelen aan bod die door KiesZon, in opdracht van DOKVAST, werden geplaatst. Ruim 13.000 panelen, goed voor bijna 4.000.000 kWh per jaar, liggen sinds dit jaar op het dak van het distributiecentrum en zorgen zo voor een jaarlijkse CO2 besparing van bijna 2.200.000 kilo.

Meer lezen over The Tube kan hier, de reportage die werd uitgezonden kan hier worden bekeken.

Contact