Terug naar nieuws
13 oktober 2017

Financieel voordeel door verhuren dak

Serieus financieel voordeel behalen met het verhuren van een groot dak voor zonnepanelen. Met de prijsdaling van zonnepanelen en zeer gunstige subsidiemogelijkheden, is dat realistisch.

De nieuwe variant in zonnestroom: doorgaans worden grootschalige zonnestroomprojecten geplaatst binnen een operational lease constructie. Deze constructie biedt de leasende partij 100 procent groene stroom tegen minimale risico’s en zonder een benodigde eigen investering. Nu bestaat echter de mogelijkheid een groot dakoppervlak te verhuren waardoor een pand kan worden verduurzaamd en tegelijkertijd kan worden ingezet om een financieel voordeel mee te behalen. Het is gunstig voor zowel de ontwikkelaar, de belegger als de huurder. De ontwikkelaar / belegger ontvangt namelijk een huurvergoeding per vierkante meter en de huurder krijgt een korting op zijn energietarief. Voor ontwikkelaars die zelf gebruikmaken van hun pand is dakhuur zelfs een nog interessantere optie.

Lees het hele artikel op de website van Logistiek.nl, waar KiesZon haar dakhuurpropositie onder de aandacht bracht deze SDE ronde.

Bereken uw besparing op zakelijke energiekosten.