Terug naar nieuws
12 december 2018

E&A uitzendbureau maakt van dak duurzame energiecentrale

Het dak van uitzendbureau E&A in Waalwijk werd eind oktober door KiesZon voorzien van 536 zonnepanelen. Het uitzendbureau, dat al sinds 1995 voor distributiecentra, warehouses en productiebedrijven in heel Nederland werkt, gaat met de energiecentrale op eigen dak jaarlijks ruim 140.000 kWh opwekken.

Bij E&A staat het welzijn van haar uitzendkrachten centraal. Dit komt onder meer tot uiting in de wijze waarop zij uitzendkrachten van huisvesting voorziet. Die huisvesting dient over goede centrale voorzieningen te beschikken en dient een zo klein mogelijke C02 voetafdruk te hebben. In dat kader is besloten de locatie in Waalwijk te voorzien van zonnepanelen. Bas de Cock, manager Huisvesting bij E&A, is trots op de nieuwe stap vooruit.  ‘E&A staat voor beter wonen. Dat houdt voor ons ook in zo energieneutraal mogelijk. Met deze zonnepanelen leveren we een belangrijke bijdrage aan een duurzame woonomgeving. Daar zijn we oprecht blij mee en ook trots op.

KiesZon, dat voor het zonnedak in Waalwijk gebruik maakte van 300 wattpiek zonnepanelen, is blij met de prettige samenwerking. Gideon Overwater, directeur KiesZon, geeft aan dat de kernwaarden van E&A daarin een rol speelden. ‘E&A gelooft in afspraak is afspraak en het leveren van kwaliteit. Wij ook. Daadkracht is het nakomen van afspraken en Vakmanschap staat synoniem aan het leveren van kwaliteit. In dat opzicht kon deze samenwerking niet mis.’

De 140.000 kWh die E&A in Waalwijk elk jaar gaat opwekken is vergelijkbaar met het verbruik van 40 huishoudens. Daarnaast levert het een CO2 besparing van 84.000kg op.