Terug naar nieuws
14 september 2017

BEL Combinatie opgeleverd!

Krap een maand geleden berichtten wij over de start van het zonnestroomproject op het dak van het gemeentekantoor van de BEL Combinatie (de werkorganisatie van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren) en nu, nog geen 30 dagen later is het systeem officieel opgeleverd!

Jaarlijks leveren de 700 zonnepanelen de BEL Combinatie 165.000 kilowattuur op. Voldoende om het kantoorgebouw voor een groot gedeelte op eigen groene stroom te laten draaien en de laadpalen voor elektrische auto’s van stroom te voorzien. Vorig jaar werd al bekend dat de BEL Combinatie zonnepanelen ging laten plaatsen met SDE+-subsidie.

Liesbeth Boersen, wethouder Blaricum (portefeuillehouder milieu): ‘Het kantoorgebouw van de BEL Combinatie beschikt over veel dakoppervlak, wat volop kansen biedt voor zonne-energie. Binnenkort kunnen bezoekers in de entreehal van het gemeentehuis van Eemnes op een scherm bekijken wat de zonnepanelen aan energie hebben opgeleverd.’

Gideon Overwater, ook aanwezig bij de oplevering eerder deze week, gaf aan blij te zijn met de gestroomlijnde realisatie van het project en de prettige samenwerking met de BEL Combinatie. KiesZon is ook in gesprek met de gemeente Eemnes over de mogelijke realisatie van een grootschalige zonneweide, de plannen daarvoor liggen momenteel op goedkeuring te wachten.