Terug naar nieuws
23 maart 2018

902 panelen voor Bakkerij Fuite

Eind februari is KiesZon gestart met de realisatie van een 902 panelen tellend zonnestroomproject voor Bakkerij Fuite uit Apeldoorn. De bakker, begonnen als kleine dorpsbakker en in de loop der jaren uitgegroeid tot een moderne, grote brood- en banketbakkerij, kiest ervoor haar eigen dak in te zetten voor de opwek van honderd procent duurzame en schone energie.

Bakkerij Fuite, dat onder meer Picnic en Boni tot haar klanten rekent, krijgt 902 panelen van het type polykristallijn op het dak. Daarmee gaat het jaarlijks ruim 200.000 kWh aan groene stroom opwekken, dat is vergelijkbaar met het verbruik van 68 huishoudens. Met de realisatie van het zonnestroomproject zet Bakkerij Fuite een flinke stap richting het behalen van haar gestelde MVO doelstelling voor 2018. De bakker ziet het als een taak het juiste voorbeeld te geven in de branche en heeft duurzaamheid op meerdere plekken binnen haar bedrijfsvoering al geïmplementeerd.

KiesZon, dat het zonnestroomproject momenteel realiseert, is trots op de samenwerking met Bakkerij Fuite. Frank Heijckmann, algemeen directeur KiesZon, geeft aan dat de foodsector druk is met het invoeren van maatregelen gericht op duurzaamheid en ziet dat Bakkerij Fuite daarin vooroploopt. ‘Bakkerij Fuite kiest er bewust voor haar producten te produceren met duurzame, schone energie. Zij benutten daarmee de lege vierkante meters op hun dak optimaal, een voorbeeld voor hoe zonnestroom praktisch kan worden ingepast.’ De zonnepanelen worden in maart geplaatst, naar verwachting wordt in april het project opgeleverd.