Terug naar nieuws
30 januari 2019

6.240 panelen voor logistiek dienstverlener Van Rooijen

Bij de logistieke dienstverlener Van Rooijen in Eindhoven zijn op 16 januari de werkzaamheden gestart voor de realisatie van een 6.240 panelen panelen tellend zonnedak. Het systeem levert jaarlijks 1.800.000 kWh aan groene stroom.

Voor de ontwikkeling, het gehele projectmanagement en de financiering van het zonnestroom-systeem is Van Rooijen in zee gegaan met Indi Energie. In opdracht van Indi Energie ontwierp KiesZon vervolgens het systeem en neemt het momenteel de installatie van de panelen en omvormers voor haar rekening. Na oplevering zal KiesZon ook het onderhoud verzorgen. Van Rooijen gaat de komende 15 jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.

Duidelijke visie op duurzaamheid
Van Rooijen heeft een duidelijke visie als het gaat om verduurzamen: “Als we niet allemaal bijdragen aan de CO2 reductie, dan halen we als land niet de gestelde doelstellingen. We moeten aan de volgende generaties denken en nadat we enkele jaren geleden onze vestiging in Turnhout al van zonnepanelen voorzagen, is het een logische keuze ook Eindhoven schoner te maken,” aldus Henry van Rooijen, directeur Van Rooijen Logistiek.