Terug naar nieuws
7 februari 2017

3.500 zonnepanelen geplaatst op het dak van Van Houtum

Per 31 januari liggen er 3.500 zonnepanelen op het dak van papierverwerker Van Houtum in Swalmen. Deze 3500 zonnepanelen, 3504 om precies te zijn, zijn samen goed voor 595.680 Wp en wekken per jaar ruim 500.000 kWh aan duurzame energie op.

Duurzame energie door zonnepanelen lease

Ook Van Houtum heeft gekozen voor duurzame energieopwekking met zonnepanelen zonder hiervoor direct te hoeven investeren. Door te kiezen voor zonnepanelen lease is het mogelijk om eenvoudig en zonder zorgen duurzaam energie op te wekken. Het zonnepanelen lease project bij Van Houtum is gefinancierd door Indi Energie (onderdeel van Essent) en is ontwikkelt door KiesZon (dochter van Greenchoice). KiesZon verzorgt de komende jaren ook het onderhoud van de zonnestroom installatie.

Tijdens de ontwikkeling van het project is goed gekeken naar de veiligheid van de installatie, en het behalen van het maximale rendement. Vanwege de oriƫntatie van de daken van Van Houtum is ervoor gekozen om 3500 Solar Frontier zonnepanelen te plaatsen, deze leveren maximaal rendement in een oost-west installatie.

Wilt u ook weten wat zonnepanelen voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag hier meer informatie op.