Terug naar nieuws
2 december 2014

2,3 MegaWatt Thyssen Krupp

Thyssen Krupp Materials Nederland heeft een overeenkomst gesloten met KiesZon voor de realisatie van een zonnestroomproject met een vermogen van 2,3 MW. Dit project, bestaande uit ongeveer 9.000 zonnepanelen, wordt één van de grootste zonnestroomprojecten van Nederland. De installatie heeft een productiecapaciteit van jaarlijks 2 miljoen kWh.  KiesZon investeert in het project en zorgt voor de ontwikkeling en exploitatie. Eind maart 2015 start de bouw van de installatie. Naar verwachting wordt deze in de loop van april 2015 opgeleverd.

De 9.000 panelen worden verspreid over 2 locaties: 6.000 voor de vestiging in Veghel en 3.000 voor die in Zwijndrecht. Afgelopen maanden is door ThyssenKrupp Materials Nederland en KiesZon intensief samengewerkt aan de voorbereidingen. Het project is mede mogelijk dankzij een SDE+ subsidie.

ThyssenKrupp Materials Nederland gaat voor haar zonnestroom ongeveer hetzelfde betalen als voor haar huidige grijze stroom. KiesZon, de gezamenlijke dochtermaatschappij van Greenchoice en International Solar, is in ieder geval de eerste tien jaar eigenaar van de zonnepanelen. Daarna bestaat er voor ThyssenKrupp Materials Nederland de mogelijkheid, en heeft zij de intentie om, de zonnepanelen over te nemen.