Terug naar nieuws
10 april 2018

12.000 zonnepanelen voor Eindhoven

De solar revolutie wint terrein in Eindhoven! Daar gaat KiesZon in samenwerking met moedermaatschappij Greenchoice een zonneweide realiseren. Inwoners van omliggende postcodegebieden kunnen deelnemen aan het project. De teller staat inmiddels al op 2.600 belangstellenden.

Zonnestroomprojecten op land, ook wel veldopstellingen / zonneparken of, zoals KiesZon ze noemt, zonneweides, veroveren snel terrein. Het is een manier om op een snelle, efficiënte manier zonnepanelen te plaatsen en daar de omgeving van mee te laten profiteren. Dat is ook het geval bij de zonneweide in Eindhoven. De zonneweide die KiesZon daar met moedermaatschappij Greenchoice gaat realiseren zal bestaan uit zo’n 12.000 zonnepanelen en elk jaar, naar verwachting bijna 3.000.000 kWh aan duurzame, groene stroom opwekken. Coöperatie Zonnepark Welschap selecteerde Greenchoice nadat het aanbod dat door de grootste, duurzame energieleverancier van Nederland werd gedaan, het meest professioneel en scherp bleek.

Omwonenden kunnen deelnemen aan het project door een zonnepaneel, of meerdere zonnepanelen, te kopen. Dat kan tegen €265,- per paneel, vervolgens krijgen zij korting op hun energierekening, waarmee zij een jaarlijks voordeel behalen. Naast panelen kopen, is het voor omwonenden ook mogelijk zonder inleg deel te nemen aan het project. Dat maakt het project uniek en het eerste van Nederland waarbij dat mogelijk is.

Omwonenden met de postcodes 5612, 5616, 5617, 5621, 5626, 5627, 5651, 5652, 5653, 5657, 5658, kunnen (naar alle waarschijnlijkheid) deelnemen. Zij kunnen zich nu al voorinschrijven voor deelname aan de zonneweide, wanneer deelnemers zich vervolgens definitief aan kunnen melden krijgen zij als eerst bericht. Aanmelden kan via de volgende, op gemeente gesorteerde, websites: EindhovenVeldhovenEerselOirschot of Best.