Terug naar nieuws
21 september 2020

1.300 panelen op dak Total Exotics in Bleiswijk

KiesZon heeft in Bleiswijk het dak van Total Exotics voorzien van 1.383 zonnepanelen, dit gebeurde in opdracht van logistiek vastgoedspecialist WDP. De samenwerking tussen de drie partijen zorgt jaarlijks voor de productie van ca. 415.000 kWh aan duurzame energie, tegelijkertijd wordt zo een CO2-reductie van 250.000 kg bewerkstelligd.

WDP, marktleider in de Benelux op het gebied van ontwikkeling en verhuur van logistiek vastgoed, hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen, onder andere door middel van zonnepanelen op de daken van zijn warehouses.

Total Exotics, onderdeel van Total Produce, is in Europa dé specialist in avocado’s en mango’s. Vruchten worden het hele jaar door aan retailers, foodservices en groothandels in heel Europa geleverd. Een duurzaam productie- en verwerkingsproces vindt Total Exotics dan ook belangrijk. Niet alleen investeert zij in betrouwbare keurmerken en certificaten, maar houdt zij ook telers aan strikte eisen op gebied van milieu, arbeid en productie. De zonnepanelen op het dak zorgen voor een nieuwe mijlpaal op het gebied van MVO voor Total Exotics.

Voor KiesZon, dochteronderneming van Greenchoice, betekent de realisatie van het zonnedak een volgend ijkpunt binnen het partnership met WDP dat vorig jaar werd aangegaan. WDP locaties in Alphen aan den Rijn, Soesterberg, Oosterhout zijn al van zonnepanelen voorzien en nu dus Bleiswijk. In totaal levert het huidige partnership ruim 13 megawatt aan zonnedaken op.