De energievoorziening speelt een steeds belangrijkere rol in de ontwikkeling van vastgoed, maar ook in de verdere groei van organisaties. De transitie van fossiel naar elektrisch heeft zijn intrede gedaan in het wegvervoer en zal de komende jaren versnellen. Al deze elektrische voertuigen dienen ergens geladen te worden, rekening houdend met de beperkingen op het elektriciteitsnet en met wet- & regelgeving rondom emissieloos vervoer.

Laden op Zon:

Hoe werkt Laden op Zon?

Bekijk de video
arrow right

Wil je meer informatie over investeringsvrije laadinfrastructuur?

Doe de

Bedrijven moeten zich kunnen richten op hun core business. Met ‘Laden op Zon’ kan de focus daarop blijven, doordat bedrijven ontzorgd worden op het gebied van laadinfrastructuur. Uw bedrijf (pandeigenaar en/of huurder) kan zonder investering de beschikking krijgen over laadinfrastructuur die gevoed wordt uit de zonnepanelen op het dak, geheel ontzorgd en toekomstbestendig.

Voordelen laden op zon:

 1. Laden op Zon: Onze oplaadpunten kunnen worden gekoppeld aan zonnepanelen en batterijopslagsystemen. Dit innovatieve concept, ook wel bekend als “laden op zon”, maakt gebruik van zonnestroom om voertuigen op te laden zonder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het zonlicht wordt omgezet in bruikbare elektrische energie, waardoor de ecologische voetafdruk van het laden aanzienlijk wordt verkleind.
 2. Overtollige zonnestroom: Door de combinatie van laadpalen en batterijopslag kunt u overtollige zonnestroom opslaan voor later gebruik, bijvoorbeeld tijdens piekmomenten qua verbruik of ‘s nachts. De opgewekte zonnestroom wordt op deze manier optimaal benut!
 3. Slimme netwerkaansturing: Onze geavanceerde technologieën zorgt dat door slim te laden (vb. het verdelen van het laden in tijd) optimaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare vermogen op de aansluiting. Door slimme netwerkaansturing kan zonnestroom worden afgestemd op het elektrische laden, waardoor de deze direct wordt benut en overtollige zonnestroom minder hoeft te worden afgeschakeld.
 4. Milieuvriendelijk en duurzaam: Laden op zonnestroom is een groene en slimme oplossing voor uw mobiliteitsbehoeften. Het vermindert schadelijke emissies en draagt zodoende bij aan de energietransitie.

KiesZon en Greenchoice bieden Kimberley Groep toekomstbestendige laadinfrastructuur met ‘Laden op Zon’

De energievoorziening speelt een steeds belangrijkere rol in de ontwikkeling van vastgoed en de verdere groei van organisaties. De transitie van fossiel naar elektrisch heeft zijn intrede gedaan in het wegvervoer en zal de komende jaren alleen maar versnellen Met ‘Laden op Zon’ krijgt de Kimberley Groep zonder investering de beschikking over laadinfrastructuur direct gevoed uit zonnepanelen, geheel ontzorgd en toekomstbestendig.

Lees meer

Kimberley Groep laadinfrastructuur

APF International kiest voor KiesZon: Ook voor de laadoplossingen

We zijn we trots op onze recente samenwerking met APF International, waarin we een parkeerterrein in Amsterdam hebben uitgerust met 5 duo laadpalen. Dit ambitieuze project, gefinancierd en geëxploiteerd door KiesZon en Greenchoice, mocht rekenen op volledige ontzorging van de klant, waarbij binnen slechts 2 weken een toekomstbestendig laadplein werd opgeleverd. Het project benadrukt niet alleen onze expertise in duurzame oplossingen, maar ook de flexibiliteit in service die wij bieden.

Lees meer

laadpalen bij The Gem in Amsterdam

KiesZon Integrale oplossingen voor laadinfrastructuur en 100% groene stroom

Door te kiezen voor een geïntegreerde leverancier profiteert u van tal van voordelen. Wij combineren niet alleen hoogwaardige laadpalen en energieoplossingen, maar hebben ook expertise op het gebied van netcongestieproblemen en zonnestroom. Met onze geïntegreerde aanpak zorgen we ervoor dat uw bedrijf optimaal gebruik kan maken van duurzame energiebronnen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over complexe processen. Wij staan garant voor een efficiënte en kosteneffectieve oplossing die perfect aansluit bij uw zakelijke behoeften.

Quickscan en adviesgesprek

Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

Quickscan aanvragen

Het kiezen van een integrale aanbieder die zowel laadpalen, energiemanagement, netcongestie-oplossingen en zonne-energie kan aanbieden, heeft verschillende voordelen:

Efficiëntie en coördinatie: Een integrale aanbieder kan alle aspecten van uw laadinfrastructuur naadloos coördineren. Dit betekent dat de installatie, het onderhoud en de monitoring van laadpalen, energieopslag en zonnepanelen efficiënter worden beheerd. U hoeft niet met meerdere partijen te communiceren, wat tijd en moeite bespaart.

Optimale energiebenutting: Door zonne-energie te integreren met laadpalen en energiemanagement, kunt u uw eigen opgewekte energie gebruiken om uw elektrische voertuigen op te laden. Dit minimaliseert het gebruik van het elektriciteitsnet en verlaagt uw energiekosten.

Slimme netwerkaansturing: Een integrale aanbieder kan slimme technologieën implementeren om de energiestromen te optimaliseren. Dit omvat het vermijden van netcongestie door de energieopwekking van zonnepanelen af te stemmen op de laadbehoeften van uw wagenpark.

Eén aanspreekpunt: Met een integrale aanbieder heeft u één aanspreekpunt voor al uw vragen en behoeften met betrekking tot laadinfrastructuur. Dit vergemakkelijkt de communicatie en zorgt voor een gestroomlijnde service.

Toekomstbestendigheid: Een integrale aanbieder kan u adviseren over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzame mobiliteit. Dit helpt u om uw laadinfrastructuur toekomstbestendig te maken en te blijven profiteren van technologische vooruitgang.

Persoonlijk advies

Uw adviseur

Cas van Lith

Cas van Lith

“Laad jouw elektrische voertuig op met de kracht van de zon – een duurzame en milieuvriendelijke manier om te rijden, waarbij je profiteert van 100% duurzame stroom en bijdraagt aan een schonere planeet!”

Neem vandaag nog contact op met Kieszon en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen om te profiteren van de voordelen van een geïntegreerde leverancier voor laadpalen, energieoplossingen, netcongestieproblemen en zonne-energie. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van laden op zon!

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

  Meest gestelde vragen

  Uw bedrijf kan op verschillende manieren investeren in laden op zon om elektrische voertuigen duurzaam op te laden:

  Investeringsvrije laadinfrastructuur en zonnestroom: Met Laden op Zon kan de klant (pandeigenaar en/of huurder) zonder investering de beschikking krijgen over laadinfrastructuur die gevoed wordt uit de zonnepanelen op het dak. Dit betekent dat u geen initiële investering hoeft te doen voor de laadinfrastructuur.

  KiesZon neemt niet alleen de investering van de volledige laadinfrastructuur en het zonnestroomsysteem voor haar rekening, maar zorgt ook voor de volledige exploitatie. Onderhoud en monitoring worden uit handen genomen zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten. Bovendien is de laadinfrastructuur uit te breiden in de toekomst wanneer de vraag naar extra laadpunten toeneemt.

  U betaalt een vast bedrag per kWh voor de laadinfrastructuur en zonnestroom. Hiermee kunt u uw energierekening verlagen en profiteren van 100% groene stroom.

  Zelf investeren in laadinfrastructuur en zonnepanelen: U kunt ervoor kiezen om zelf te investeren in de aanschaf en installatie van laadpalen en zonnepanelen op uw bedrijfsterrein. Dit vereist een initiële investering, maar op de lange termijn kunt u profiteren van lagere energiekosten en duurzame mobiliteit.

  Hybride modellen en abonnementen: Elke situatie is anders, en dit geldt ook voor de financieringsopties. We gaan graag in gesprek met u over de verschillende flexibele financieringsopties waarbij ook hybride en gestapelde financieringsopties tot de mogelijkheden behoren.

  Optimalisatie van business case laadinfrastructuur
  Greenchoice kan voor u Hernieuwbare Brandstof Eenheden – ook wel HBE’s – genereren. Dit zijn certificaten die verkregen kunnen worden door het leveren van hernieuwbare energie aan verschillende vormen van vervoer. 1 HBE staat gelijk aan 1 GigaJoule geleverde hernieuwbare energie. HBE’s kunnen gezien worden als een marktmechanisme om duurzaam vervoer een boost te geven.

  De waarde van 1 HBE wordt via een marktmechanisme bepaald en fluctueert daarom ook. Voor het elektrisch vervoer worden HBE’s op 2 manieren berekend:
  1. HBE’s ontvangen via het net (40% van de waarde).
  2. HBE’s direct geladen via hernieuwbare energie (100% van de waarde).

  HBE’s ontvangen via het net worden berekend op 40% van de geladen kWh, vanwege het percentage hernieuwbare energiegebruik in Nederland in 2023. HBE’s verkregen door directe lading vanuit hernieuwbare bronnen worden volledig uitgekeerd omdat dit deel 100% hernieuwbaar is.

  Greenchoice biedt de service om de waarde van HBE’s te ontsluiten. Dit is inclusief:
  – Plaatsen en onderhouden van de meetinstallatie;
  – Het begeleiden en organiseren van de jaarlijkse inspectie;
  – Het registreren en verhandelen van de HBE’s bij de NEA.

  Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

  Er zijn verschillende fiscale- en subsidieregelingen beschikbaar voor batterijopslag, laadinfrastructuur en zonnestroom. Door hier slim gebruik van te maken kunt u de kosten voor het aanschaffen van laadinfrastructuur significant verlagen. Informeer bij lokale overheden en instanties naar mogelijke subsidies en financiële stimuleringsmaatregelen voor duurzame energieprojecten. Neem contact op voor meer informatie, wij lichten u graag in over de fiscale- en subsidieregelingen.

  Het implementeren van laadinfrastructuur met zonnepanelen vereist een gestructureerde aanpak om succes te waarborgen. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

  Quickscan en analyse: Begin met een quickscan om de haalbaarheid van het project te beoordelen. Bepaal de locatie voor de laadinfrastructuur, zoals parkeerterreinen of bedrijfsterreinen. Analyseer uw huidige energieverbruik, de gewenste zonopwek en de behoefte aan laadpunten.

  Ontwerp en planning: Samen met onze adviseurs en ontwerpafdeling maken we een ontwerp van de laadinfrastructuur voor uw specifieke situatie.

  Installatie, testen en in bedrijfsstelling: Plan de installatie en zorg ervoor dat alle benodigde vergunningen en toestemmingen zijn verkregen. De zonnepanelen en de laadinfrastructuur worden door ons team geïnstalleerd.

  De laadinfrastructuur wordt grondig getest om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. De laadsnelheid, veiligheid en functionaliteit worden gecontroleerd. Het systeem wordt aangesloten op het elektriciteitsnet waarbij slimme load balancing wordt toegepast om te voorkomen dat het netwerk wordt overbelast.

  Onderhoud en monitoring: KiesZon neemt de volledige exploitatie van de laadinfrastructuur en het zonnestroomsysteem voor haar rekening. Onderhoud en monitoring worden uit handen genomen zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten. Bovendien is de laadinfrastructuur toekomstbestendig en uit te bereiden in de toekomst.

  Promotie en gebruik: Informeer uw medewerkers, klanten en bezoekers over de beschikbare laadinfrastructuur. Promoot het gebruik van zonnestroom voor het opladen van elektrische voertuigen. Zorg voor duidelijke bewegwijzering naar de laadpalen en maak het gebruik zo eenvoudig mogelijk.

  Met deze stappen kunt u een duurzame en efficiënte laadinfrastructuur met zonnepanelen implementeren voor uw bedrijf.

  De kosten voor het implementeren van laadinfrastructuur met zonnepanelen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele overwegingen:

  Aantal laadpunten: Het aantal laadpunten dat u wilt installeren, beïnvloedt de totale kosten. Meer laadpunten betekent hogere initiële investeringen (tenzij u kiest voor een operational lease concept, dan is dit verwerkt in de leaseprijs)

  Type laadpalen: De kosten variëren op basis van het type laadpalen dat u kiest: reguliere AC-laadpalen, DC-snelladers of ultrasnelladers.

  Capaciteit van het zonne-systeem: De capaciteit van uw zonne-systeem bepaalt hoeveel energie u kunt opwekken. Grotere zonnepanelenarrays hebben hogere initiële kosten. (tenzij u kiest voor een operational lease concept, dan is dit verwerkt in de leaseprijs).

  Installatiekosten: De installatiekosten omvatten arbeid, bekabeling, aansluiting op het elektriciteitsnet en eventuele grondwerken.

  Toekomstige uitbreiding: Houd rekening met toekomstige uitbreiding van uw laadinfrastructuur. Zorg ervoor dat uw systeem schaalbaar is.

  Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

  Ja, het is mogelijk om uw huidige zonne-installatie uw wagenpark op te laden met zonnestroom.

  Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

  Laden op zon is geschikt voor verschillende soorten elektrische voertuigen en laadpalen. Hier zijn enkele geschikte opties:

  Elektrische voertuigen: Alle soorten elektrische auto’s, zoals batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) en plug-in hybride voertuigen (PHEV’s), kunnen worden opgeladen met zonnestroom, maar ook zwaardere voertuigen als bak- en vrachtwagens kunnen worden opgeladen met zonnestroom.

  Laadpalen met Zonnestroom: Er zijn specifieke laadpalen die zijn ontworpen om te werken met zonnestroom. Deze laadpalen kunnen direct worden aangesloten op uw zonnepanelen. Slimme laadpalen kunnen de beschikbare zonnestroom optimaliseren en de laadsnelheid aanpassen op basis van de zonnestroom die op dat moment wordt opgewekt, of het beschikbare vermogen van het elektriciteitsnet.

  Batterijopslagsystemen: Naast laadpalen kunnen batterijopslagsystemen worden gebruikt om overtollige zonnestroom op te slaan voor later gebruik en piekverbruik op te vangen. Deze batterijen kunnen worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden, zelfs als de zon niet schijnt. Ook vangen de batterijen eventuele piek verbruikmomenten op als er niet voldoende capaciteit ter beschikking is.

  Laden op zon is geschikt voor alle elektrische voertuigen en kan worden geïmplementeerd met specifieke laadpalen en batterijopslagsystemen die aansluiten bij uw specifieke situatie.

  Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

  Het aantal laadpunten dat u kunt aansluiten op laden op zon hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van uw zonnepanelen, de beschikbare energie, uw huidige energieverbruik en energieprofiel, en de mogelijkheid om energie op te slaan in een batterij.

  Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

  De kosten voor het opladen van zakelijke voertuigen via laden met zon kunnen variëren op basis van verschillende factoren zoals het aantal laadpunten, het type aansluiting, het zonne-systeem, de installatiekosten, en het gekozen financieringsmodel.

  Vraag een quickscan aan. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten voor laden op zon op uw bedrijfsterrein. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

  Contact