Terug naar kennisbank

Financiering

Welke financieringsmogelijkheid past in welke situatie?

Los van uw persoonlijke wensen en voorkeuren, zijn dakoppervlak en gebruik van het pand belangrijke factoren om te beslissen over de financiering en de aanvraag voor subsidie voor uw zonnepanelen. Een grootverbruiker krijgt andere voordelen dan de MKB’er. Er zijn geen absoluut vaste vuistregels, maar de volgende situaties passen het beste bij de volgende financieringsmogelijkheden:

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Operational lease

Met zonnepanelen leasen profiteert u van de voordelen zonder te investeren. KiesZon voorziet namelijk in de investering van het volledige zonnestroomsysteem en zorgt daarnaast voor de volledige exploitatie. Dit betekent dat onderhoud en monitoring uit handen wordt genomen. KiesZon was in Nederland de eerste die, met behulp van Operational lease, een volledig gefinancierd zonnestroomsysteem realiseerde. Dat was in 2009. Sindsdien heeft KiesZon menig opdrachtgever met behulp van het Operational Lease concept kunnen voorzien van een zonnedak waardoor opdrachtgevers zelf groene stroom opwekken.

De voordelen van zonnepanelen leasen

Het leasen van zonnepanelen levert al snel de volgende voordelen op:

 • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
 • Doorgaans een korting op de energieprijs
 • Een verbeterde uitstraling door een zonnedak
 • Het realiseren van doelstellingen op MVO gebied
 • Geld kunnen investeren in eigen bedrijfsprocessen
 • Pandeigenaar is ook gebruiker van het pand

Bijvoorbeeld: grote bedrijven met een hoge energievraag in het pand.

Dakverhuur

Financieel voordeel behalen met het verhuren van een groot dak om er een zonnedak van te maken, het kan! Met dakverhuur, door KiesZon in 2017 geïntroduceerd, kan een groot dakoppervlak worden verhuurd en plaatsen we de zonnepanelen zodat uw dak een zonnedak wordt. Een pand wordt verduurzaamd en tegelijkertijd ingezet om een financieel voordeel mee te behalen. Het is gunstig voor zowel de ontwikkelaar, de belegger als de huurder. De ontwikkelaar / belegger ontvangt namelijk een huurvergoeding per vierkante meter en de huurder krijgt een korting op zijn energietarief. Voor ontwikkelaars die zelf gebruikmaken van hun pand is dakverhuur zelfs een nog interessantere optie.

Momenteel behalen al meerdere organisaties een financieel voordeel door hun dak te verhuren en door het plaatsen van zonnepanelen er een zonnedak van te maken.

De voordelen van het verhuren van een dak voor zonnepanelen

Het verhuren van een groot dakoppervlak levert al snel de volgende voordelen op:

 • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
 • Ontwikkelaar / belegger / huurder van het pand hoeft niet zelf te investeren in zonnepanelen
 • Een korting op de energieprijs voor de huurder/gebruiker van het pand
 • Een verbeterde uitstraling door een zonnedak
 • Huursom per zonnepaneel

Bijvoorbeeld: distributiecentrum, logistiek pand, hal.

Meer informatie: Dak verhuren voor zonnepanelen

Koop

Zonnepanelen laten plaatsen en daar zelf in investeren levert in de regel het hoogste rendement op. Daarom is naast het leasen van zonnepanelen of het verhuren van een groot dakoppervlak, ook het zelf investeren in zonnepanelen een geschikte optie om te kiezen zonnestroom en van uw dak een zonnedak te maken.

De voordelen van het kopen van zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen levert al snel de volgende voordelen op:

 • Pandeigenaar hoeft geen gebruiker te zijn van het pand
 • Bespaar op uw energierekening
 • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
 • Het hoogste rendement op een investering behalen
 • Een verbeterde uitstraling door een zonnedak

Bijvoorbeeld: grote bedrijven met hoog energieverbruik door koeling, verwarming, automatisering of machinegebruik.

Zonnepanelen zonder te investeren met KiesZon als partner

Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Met KiesZon als partner kiest u voor ruim 10 jaar ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutie. De afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. Van alle aanbieders waren wij de eerste in zonnepanelen voor de zakelijke markt. Besloten we als eerste om het hele proces in house te halen. En ontwikkelden we samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen financieringsmodellen als lease en dakhuur. Deze laatste twee financieringsconstructies maken zonnepanelen zonder investering mogelijk.

Kiest u voor de lease- of dakhuur constructie? Welk financieringsmodel is voor uw bedrijf de beste optie? Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies op het gebied van zonnepanelen zonder investering.

Bij KiesZon zijn er twee mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen zonder te investeren: operational lease en dakhuur. Operational lease is een langlopende overeenkomst waarbij KiesZon de zonnepanelen aan u verhuurt en het onderhoud verzorgt. U betaalt dan een maandelijkse vergoeding voor de lease, die vaak lager is dan de besparing op de elektriciteitsrekening. Dakhuur is een kortere overeenkomst waarbij KiesZon de dakruimte van u huurt en de zonnepanelen installeert. U ontvangt dan een maandelijkse vergoeding van ons, die doorgaans hoger is dan de besparing op de elektriciteitsrekening. Beide opties maken zonnepanelen mogelijk zonder dat u hoeft te investeren, dit omdat KiesZon eigenaar blijft van het systeem en de volledige investering voor haar rekening neemt.

De verschillende mogelijkheden brengen meerdere voordelen met zich mee, zo zorgen zonnepanelen voor 100% duurzame zonnestroom en een verbeterde uitstraling van uw bedrijf. Maar daarnaast profiteert u van het voordeel dat u korting krijgt op uw energietarief en natuurlijk dat u geen investering hoeft te doen.

KiesZon organiseert al sinds 2009 onder andere de ontwikkeling, realisatie en de exploitatie van grootschalige zonnepanelen zonder dat u hoeft te investeren. Dit doet KiesZon voor bijvoorbeeld logistieke dienstverleners en overheidsinstanties. Dit doen we altijd vanuit dezelfde kernwaarden, zo zorgt KiesZon ervoor dat de zonnepanelen het optimale resultaat behaald.

Contact