Terug naar kennisbank

Dit is wat er komt kijken bij de engineering van een zonnestroomsysteem!

๐„๐ž๐ง ๐ค๐ข๐ฃ๐ค๐ฃ๐ž ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ค๐ž๐ฎ๐ค๐ž๐ง: ๐ž๐ง๐ ๐ข๐ง๐ž๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ |
Dit is wat er komt kijken bij de engineering van een zonnestroomsysteem!

Commerciรซle engineering, voorlopige engineering en detail engineering. Het vormt de basis van het engineeringtraject voor een zonnestroominstallatie.

Commerciรซle engineering

Onze engineers spelen een cruciale rol in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van state-of-the-art zonnestroomsystemen. De komende dagen nemen we je mee langs de verschillende fases van engineering van een zonnestroomsysteem en geven je zo een kijkje in de keuken van het werk van deze collegaโ€™s!

Voorlopige engineering

๐‚๐จ๐ง๐œ๐ซ๐ž๐ž๐ญ ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง | Hoe breng je de mogelijkheden van een zonnestroominstallatie op het dak of in het veld in kaart?

Al in een vroeg stadium van een project kijken de engineers naar de verschillende mogelijkheden op het dak of in het veld. De hamvraag hierbij: wat is de potentie van de beschikbare ruimte en wat zijn de wensen van de klant?

Hiervoor is een goede afstemming met de klant en het stellen van de juiste vragen belangrijk. De verkregen informatie wordt namelijk verwerkt in het conceptlegplan. De engineers vormen in deze fase direct een duidelijk beeld waarbij onder andere duidelijk wordt hoeveel panelen wij verwachten te plaatsen, hoeveel daarmee kan worden opgewekt en waar de omvormers geplaatst kunnen worden.

Kortom: in deze fase maken de engineers de mogelijkheden op het dak of in het veld zo concreet mogelijk. Zo creรซren we duidelijkheid vanaf de start!

Detail engineering

๐„๐ž๐ง ๐ฌ๐œ๐ก๐จ๐ฎ๐ฐ ๐จ๐ฉ ๐ฅ๐จ๐œ๐š๐ญ๐ข๐ž | Ieder dak heeft uitdagingen en iedere klant heeft wensen. Hoe breng je dit zo goed mogelijk samen?

Onze engineers denken na over slimme, innovatieve oplossingen en optimaliseren het systeem zoveel mogelijk naar wens van de klant. In samenwerking met Team Ontwikkeling wordt in deze fase van een traject bekeken of hetgeen uitgedacht is tijdens de commerciรซle engineering ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Een belangrijk onderdeel hierbij? Een schouw op locatie! Om een nog beter beeld te krijgen, bezoekt de engineer met een collega uit Team Ontwikkeling de locatie. Vragen als โ€˜welke aansluiting is erโ€™, โ€˜welke ruimte is er voor de omvormersโ€™ en โ€˜waar kan het kabeltraject worden geplaatstโ€™, worden hiermee nog duidelijker.

Gedurende een traject met KiesZon is er veel afstemming met de klant. Ook in deze fase van het traject. We kijken samen naar de mogelijkheden en blijven in contact. Zo blijft het altijd een samenspel!

Contact