Terug naar kennisbank

Blauwdruk van een zonnestroominstallatie

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Hoe financier ik het traject? Hoe optimaliseer ik de waarde van de opgewekte kWh? Is het stroomnet wel toereikend? Vragen die mogelijk opkomen wanneer je besluit jouw pand te verduurzamen met zonnepanelen.

KiesZon heeft de kennis en expertise in huis om deze vragen te beantwoorden en de uitvoering ervan uit handen te nemen. Nog voor de zonnestroominstallatie gebouwd wordt, zorgen de Ontwikkelaars van KiesZon voor duidelijkheid rondom deze vragen. Zij geven vorm aan de technische, juridische en financiële blauwdruk van jouw zonnestroominstallatie, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan en een zonnestroominstallatie volledig en veilig gerealiseerd kan worden.

Alle kennis in huis

“Het kennisniveau op het gebied van ontwikkeling en realisatie van grootschalige PV-projecten is heel hoog in onze organisatie en in ons team. Deze kennis delen we graag met onze opdrachtgevers”, vertelt Sander Huitink, ontwikkelaar bij KiesZon. “Ons team is bekend met alle facetten die nodig zijn om een zonnestroominstallatie te realiseren. Denk daarbij aan contact met verzekeraars, brandweer, constructeurs, huurders van een pand en bijvoorbeeld het aanvragen van de juiste subsidies. Als onderdeel van Greenchoice heeft KiesZon daarnaast de mogelijkheid om snel te schakelen over zaken als afname van stroom, energiemanagement, elektrisch vervoer of energieopslag.”

Sander Huitink | KiesZon

“Onze klanten zijn altijd verzekerd van het feit dat wij de laatste kennis in huis hebben”, vult collega-ontwikkelaar Jurrie Post aan. “Als Ontwikkelaars zitten we dedicated op onze job: we houden ons volledig bezig met het ontwikkeltraject van grootschalige pv-projecten. We volgen alle trends en marktontwikkelingen, die we vervolgens weer kunnen toepassen in ons werk.”

Jurrie Post

Onderscheidende waarden

Het werd al eerder benoemd: KiesZon heeft alle kennis in huis. Ook als het gaat om het ontwikkeltraject van een zonnestroominstallatie. Maar wat maakt een samenwerking met KiesZon onderscheidend, kijkend naar dit ontwikkeltraject? In de basis komt het neer op de volgende drie speerpunten.

 • Financiering

  Op basis van de wensen van de klant en de verzamelde informatie in het voortraject van het Sales team, kijkt KiesZon naar de beste financieringsvorm van de zonnestroominstallatie. De kennis die KiesZon hierover in huis heeft en de duidelijke communicatie richting opdrachtgevers zorgen ervoor dat het financiële plaatje duidelijk en compleet is.

 • Stakeholdermanagement

  Bij de ontwikkeling van een zonnestroominstallatie zijn veel verschillende partijen betrokken, zowel intern als extern. De ontwikkelaars bij KiesZon schakelen met deze verschillende partijen om een traject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kun je ervanuit uitgaan dat KiesZon er onder andere voor zorgt dat:

  • het project voldoet aan de eisen van de verzekeraar;
  • het dak constructief goedgekeurd is;
  • de netaansluiting geschikt is voor de zonnestroominstallatie.
 • Energiestromen

  Kun je de stroom die je opwekt met de zonnestroominstallatie wel kwijt? Ontwikkelaars bij KiesZon denken na over energiestromen, ook in gebieden waar sprake is van netcongestie. Door goede samenwerking met de klant werken ze aan het innovatief inzetten van meerdere assets als EV-laadstations of energieopslag, waarbij energiemanagement centraal staat.

Kortom: KiesZon doorloopt alle voorwaarden om een zonnestroominstallatie te kunnen bouwen. Een samenwerking met KiesZon brengt een stuk ontzorging richting de klant. “De klant heeft met ons één vaste partner gedurende het hele traject. Zo gaan we echt een partnership aan met elkaar.”

Contact