Terug naar kennisbank

SDE++ subsidie voor zonne-energie projecten

Vraag nu, samen met dé expert, de SDE++ subsidie aan

Op deze pagina:

KiesZon is dé expert voor SDE++ aanvragen

In de afgelopen vijf jaar zijn 100% van de door KiesZon ingediende complete SDE ++ subsidieaanvragen gehonoreerd. Dit vertegenwoordigt meer dan 500 MW, ter waarde van meer dan €500 miljoen. Wij bepalen wat het juiste moment is om de aanvraag in te dienen, kijkend naar het moment met de meeste kans op succes.

  Krijg meer informatie over SDE++ subsidieaanvragen

  KiesZon kan kosteloos en vrijblijvend voor u een subsidieaanvraag op uw naam indienen. Dit is inclusief het projectplan, een legplan en een haalbaarheidsstudie. Daarmee bespaart u al snel €1000.

  Voorwaarden SDE++ Subsidie

  Om van de zonnepanelen subsidieregeling gebruik te kunnen maken, is het noodzakelijk tijdig goede voorbereidingen te treffen. Denk daarbij aan:

  • het inzichtelijk maken hoeveel zonnepanelen er geplaatst worden;
  • het rendement van de zonnestroominstallatie;
  • een financiële onderbouwing.

  Deze informatie moet opgeleverd worden in een haalbaarheidsstudie en een projectplan. Ook dient een indicatief legplan bijgesloten te worden van het dak met daarop de zonnepanelen ingetekend. KiesZon ontzorgt u hierbij.

  Grootverbruikersaansluiting

  SDE++ subsidie is alleen beschikbaar voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting. Dat is een hoofdaansluiting groter dan 3x80A. Het is mogelijk om als kleinverbruiker een subsidieaanvraag doen. Indien u de subsidie krijgt toegekend, moet u de huidige aansluiting verzwaren naar een grootverbruikersaansluiting om de subsidie ook daadwerkelijk te ontvangen.

  Ook moet er een positieve transportindicatie mee gestuurd worden. Indien er door de netbeheerder geen positieve transportindicatie kan worden afgegeven, kijkt KiesZon samen met naar alternatieven om de haalbaarheidsstudie positief te maken en gaan we in overleg met de netbeheerder. Door de druk op het elektriciteitsnet moet uw netbeheerder voorafgaand aan uw subsidieaanvraag aangeven dat er voor uw toekomstige installatie waarschijnlijk ruimte is op het elektriciteitsnet.

  Afhankelijk van de grootte van de subsidieaanvraag, heeft u 1, 3, 4, of 5 jaar de tijd na het ontvangen van de subsidiebeschikking om de zonnepanelen te installeren. Mocht het onverhoopt niet lukken om binnen de termijn de zonnestroominstallatie te realiseren dan zijn hier vanuit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geen consequenties aan verbonden na een positieve beschikking.

  Samen tellen we af naar de start van de SDE++ 2024 subsidieronde!

  De aanvraagronde voor 2023 is per 5 oktober gesloten. Echter heeft het kabinet besloten als onderdeel van de Voorjaarsbesluitvorming Klimaat om op basis van de huidige inzichten in de kasramingen voor de SDE++ in zowel 2024 als 2025 openstellingsbudgetten van 8 miljard euro beschikbaar te stellen.

  SDE++ aanvraagronde 2023: € 16 miljard aangevraagd

  In 2023 hebben ondernemers 1.970 aanvragen ingediend. Samen zijn die goed voor een bedrag van € 16,3 miljard subsidie. Dat is ruim 2 keer zoveel als het budget. Meer informatie RVO website.

  Het is daarom belangrijk nu te starten met de voorbereidingen. KiesZon helpt u graag met deze voorbereidingen voor een SDE++ subsidieaanvraag. Wilt u weten wat zonnepanelen voor uw bedrijf kunnen betekenen en welke rol de SDE subsidie daarin kan spelen? Vraag dan vrijblijvend een SDE++ subsidie gesprek aan. Eén van onze adviseurs zal voor u inzichtelijk maken welke kansen u kunt benutten.

  Een goede subsidieaanvraag bestaat uit onder meer:

  KiesZon zorgt voor zekerheid bij subsidie zonnepanelen

  KiesZon zorgt voor zekerheid bij subsidie zonnepanelen

  KiesZon is in Nederland koploper als het gaat om gerealiseerde SDE subsidie projecten. Deze hoge realisatiegraad danken we aan onze werkwijze die volledig is gebouwd rondom kwaliteit, veiligheid en beheersbaarheid. Met eigen monteurs, engineers, projectleiders, uitvoerders en juristen is het hele proces bij ons in eigen beheer. Zo leveren we op een veilige manier zonprojecten van hoge kwaliteit op. Een door of via KiesZon aangevraagde SDE++ subsidie heeft de hoogste kans op slagen.

  Onze Accountmanagers adviseren u vrijblijvend over de mogelijkheden van SDE en overige subsidies voor een zonnestroomsysteem. Vraag hiervoor een gesprek aan door rechtsboven op deze pagina uw gegevens achter te laten.

  Meer weten over SDE++ subsidie regeling?

  Wilt u gratis, vrijblijvend en op uw naam de haalbaarheidsstudie, het projectplan en een overzicht met uw dak met daarop de zonnepanelen ingetekend, ontvangen? Dat kan! Vul dan bovenaan uw gegevens in. We nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.