Terug naar kennisbank

Hoe haal ik het maximale uit mijn dak?

Bij KiesZon kijken we altijd goed naar wat uw dak maximaal aan zonnestroom te bieden heeft. In principe geldt: hoe meer panelen u kwijt kunt, hoe groter het rendement is dat u geniet. De realiteit is iets minder simpel. Uiteindelijk heeft optimaal rendement met twee zaken te maken: uw situatie en ons werk.

Uw situatie

We maken een eerste legplan aan de hand van een daktekening en satellietbeelden. Dankzij onze software hebben wij direct informatie over de maximale zonne-uren, de optimale ligging van de panelen en informatie over schaduwval van bijvoorbeeld bomen, omliggende gebouwen of andere installaties op het dak. Uw dakconstructie moet sterk genoeg zijn om de installatie te dragen. We moeten dit van tevoren berekenen en eventueel verzwaren. Daarnaast vragen wij uw energieverbruik op, zodat we weten waar we naartoe werken. Wellicht passen er meer panelen op uw dak dan u verbruikt en kunt u een deel terugleveren. Ten slotte speelt de grootte van uw netaansluiting mee. Vergelijk het met een kleine kraan op een grote waterleiding, als ze niet goed op elkaar afgestemd zijn, haalt u er niet uw maximale voordeel uit.

Ons werk

Een installatie die werkt als een zonnetje levert rendement op. Om dat mogelijk te maken moeten wij optimaal werk leveren. Dit begint met een uitgekiende tekening en planning, maar ook met materiaalkeuze, kwaliteit van panelen, kabels en omvormers. Daarnaast zijn er belangrijke aspecten als een veilige bouw, installatie zonder calamiteiten en een gedegen monitoring waarin onregelmatigheden direct worden opgemerkt en opgelost. Als laatste blijft door goed onderhoud het rendement op peil.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.