Lucratief uw dak verhuren voor zonnepanelen

Inderdaad, uw dak verhuren ten behoeve van zonnepanelen is een uitstekende keuze. KiesZon juicht het toe dat steeds meer bedrijven in Nederland zich op zonne-energie oriënteren. Al het dakpotentieel in Nederland moet worden ingezet voor de groene toekomst van Nederland. Met een dakhuur constructie van KiesZon wordt een pand verduurzaamd en tegelijkertijd ingezet om een financieel voordeel mee te behalen.

Benieuwd naar uw financieel voordeel? Neem direct contact op.

Uw dak verhuren voor zonnepanelen levert u veel op

Met dakhuur, door KiesZon in 2017 geïntroduceerd, kan een groot dakoppervlak worden verhuurd. Het is gunstig voor zowel de ontwikkelaar, de belegger als de huurder van een pand. De ontwikkelaar / belegger (eigenaar) ontvangt namelijk een huurvergoeding per vierkante meter en de huurder krijgt een korting op zijn energietarief. Voor eigenaars die zelf gebruikmaken van hun pand is dakhuur zelfs een nog interessantere optie.

De voordelen:

  • Financieel voordeel door huuropbrengst
  • 100% duurzame zonnestroom
  • Geen eigen investering nodig
  • Huurder profiteert mee door lagere energierekening
  • Actieve bijdrage aan energietransitie

‘Uitvoering verliep goed en geruisloos. Geen overlast gehad, wij moeten doordraaien en zij moeten het dak op kunnen.’
– Alphons van Erven, Senior Vice President, Rhenus Logistics

KiesZon als partner om uw dak te verhuren voor zonnepanelen

Uw dak verhuren voor zonnepanelen kiest u met KiesZon voor ruim 10 jaar aan opgedane kennis en ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutie. De afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. We waren de eerste met de dakhuur constructie, besloten als eerste om het hele proces in house te halen en ontwikkelden samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen overige financieringsmodellen als lease of koop.

Benieuwd wat het oplevert om uw dak te verhuren voor zonnepanelen?
Vraag direct een vrijblijvende dak analyse aan.

Alle kennis onder 1 dak met het 4-pijlermodel

1. Ontwikkeling. Onze engineers halen het maximale uit uw dak

De ontwikkeling van uw zonnestroom-project wordt verzorgd door onze eigen engineers. Zij berekenen hoeveel panelen er op het dak/de daken passen en hoeveel energie er opgewekt wordt. Ook berekenen zij aan de hand van het stroomverbruik hoeveel van de opgewekte energie er zelf gebruikt kan worden en hoeveel energie aan het net geleverd wordt. Door uw dak te verhuren voor zonnepanelen levert dit u dakhuur én een lagere energierekening op.

2. Financiering. Voor ieder dak de beste financiering

Voor iedere situatie biedt KiesZon de beste financiering. Afhankelijk van de betreffende partner en de mogelijkheden wordt er gekozen voor lease, dakhuur of koop. In het geval dat u uw dak gaat verhuren voor zonnepanelen maar ook bij een leaseconstructie hoeft u niet te investeren. KiesZon blijft eigenaar van uw zakelijke zonnepanelen en neemt de volledige investering voor haar rekening. Tegelijkertijd profiteert u dan direct van dakhuur-opbrengsten en/of een fors lagere energierekening.

3. Realisatie. Met volledige beheersing het dak op

Wanneer het project tot in de kleinste details is geëngineerd en onafhankelijk door een derde partij is gekeurd, gaat de realisatie van uw zonneproject van start. Eigen projectleiders en eigen opzichters / uitvoerders zorgen ervoor dat dit soepel en volgens een strakke planning verloopt. KiesZon stelt extreem hoge eisen aan de kwaliteit, afwerking, veiligheid en aansluiting met een optimaal presterend zonnestroom project als resultaat. Met de keuze om uw dak te verhuren voor zonnepanelen heeft u hier dus geen omkijken naar.

4. Exploitatie. Uw zonne-project in optima forma

Het is zover, het zonnestroom project is in bedrijf. Om voor de beste kwaliteit en opbrengstgaranties in te staan, verzorgt KiesZon zelf de exploitatie van ieder project. De afdeling Operations & Maintenance, met eigen monteurs, verricht preventief en correctief onderhoud. Data-analisten monitoren dagelijks de energieopwekking zodat er preventief gehandeld kan worden. Bij eventuele problemen wordt er uiteraard binnen 24 uur gerapporteerd en gehandeld. Wanneer u ervoor kiest om uw dak te verhuren voor zonnepanelen neemt KiesZon de totale verantwoordelijkheid van A-Z.

De ontwikkeling, financiering, realisatie en ontwikkeling van uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven?

Neem direct contact op!

“Wie kiest voor de zon kiest voor de lange termijn. Bij de keuze voor zonnepanelen gaat het niet om een eenmalige dienst, maar een meerjarige samenwerking. Want een zonnedak blijft, mits goed gebouwd en onderhouden, zeker 15 tot 20 jaar renderen. Een duurzaam partnership is daarom ons uitgangspunt. Optimisme en oplossingsgerichtheid zijn daarbij kenmerkend. Voor vastgoedeigenaren en beleggers is zonnestroom geen corebusiness. Voor ons wel. Samen met vastgoedeigenaren benutten we kansen die anders blijven liggen. Een dak is zoveel meer dan alleen een middel om mens en product droog te houden. Het is een potentiële duurzame energiecentrale!”
– Erik Snijders, algemeen directeur KiesZon

[[landings_info]]