Wij begrijpen hoe essentieel het is om jouw energiesysteem in topconditie te houden voor maximale energieopbrengst. Daarom bieden wij uitgebreide onderhouds- en beheerdiensten om ervoor te zorgen dat jouw energiesysteem optimaal blijft presteren.

KiesZon heeft meer dan 15 jaar ervaring in monitoring, service en onderhoud van zonnesystemen. KiesZon is vaak (mede)eigenaar van een zonnesysteem. De afgelopen jaren heeft KiesZon daarom vol ingezet op de doorontwikkeling van zonnepanelen onderhoud, zonnepanelen monitoring en service om maximale productie en opbrengst van deze eigen zonnestroomprojecten te realiseren. De afdeling beheer en onderhoud van KiesZon is 24/7 in bedrijf en neemt ook de exploitatie van uw zonnestroomsysteem graag uit handen.

Onze diensten

Professioneel onderhoud: Ons deskundige team zorgt voor regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van jouw zonne-systeem efficiënt blijft werken. Van reiniging tot inspectie, wij nemen alle noodzakelijke stappen om de prestaties te handhaven.

Actief beheer: Met ons actieve beheer houden we voortdurend toezicht op de prestaties van uw zonnesysteem. Door monitoring en analyse kunnen we eventuele afwijkingen snel identificeren en corrigerende maatregelen nemen om de opbrengst te optimaliseren.

Rapportage en aanbevelingen: Onze gedetailleerde rapporten bieden inzicht in de prestaties van uw zonne-installatie en bevatten aanbevelingen voor verbeteringen. We streven ernaar om jou te helpen het beste rendement te behalen uit uw investering in zonne-energie.

Waarom KiesZon?

Uw zonnepanelen onderhoud altijd geregeld

Optimaal rendement, dat is waar de gespecialiseerde service monteurs en engineers zich dagelijks voor inzetten. Geavanceerde software monitort 24/7 alle relevante parameters. Daarnaast analyseert de data-analist van KiesZon 7 dagen per week de werking van de zonnestroomsystemen. Deze werkwijze maakt het mogelijk om preventief en proactief eventuele verstoringen voor te zijn. Zo wordt de zonnepanelen opbrengst gemaximaliseerd en blijven uw zonnepanelen onderhouden.

Zorg ervoor dat jouw zonne-systeem op zijn best blijft presteren met KiesZon onderhoud en beheer.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Neem contact met ons op.

Benieuwd naar wat we voor je uit handen kunnen nemen?
Neem contact met ons op. Je kan ons bellen, mailen of gelijk een adviesgesprek inplannen!

Neem contact op met uw adviseur

Meest gestelde vragen

Wij bieden al onze klanten uitgebreide garanties op zowel de zonnepanelen als op de verschillende onderdelen van onze systemen.

Productgaranties
De zonnepanelen, onderconstructie, omvormers, kabels, al het materiaal waarmee wij werken valt onder productgarantie. KiesZon heeft bovendien een eigen voorraad om eventueel defect materiaal te vervangen. Dit doen wij direct, en wij handelen de garanties daarna verder zelf af met de leverancier. In combinatie met beheer en onderhoud via KiesZon krijgt u gegarandeerd tot 95 procent energieproductie van het zonnestroomsysteem.

Installatiegarantie
U krijgt twee jaar installatiegarantie op het geleverde zonnestroomsysteem. Daarnaast voeren wij jaarlijkse inspecties uit op het door ons geleverde werk.

In een ideale wereld is een zonnestroom installatie vrijwel onderhoudsvrij. Door gebruik van goede materialen en engineering met kennis van zaken kunnen de benodigde werkzaamheden gedurende de levensduur worden beperkt en dat is wat KiesZon doet en waar ze goed in is. Echter is de levensduur van een omvormer korter dan die van een zonnestroom installatie en filters van omvormers dienen periodiek te worden schoongemaakt/vervangen. Daarnaast vallen er bewust en onbewust spaanders waar gewerkt wordt en die kunnen storingen in de loop van de tijd veroorzaken.

En je hebt altijd nog de omgeving die kan veranderen of die onvoorziene problemen veroorzaakt; bomen die groeien, nieuwe gebouwen (schaduwobjecten) worden gebouwd, vogels gooien, stenen of uitwerpselen over de panelen, etc. Door Zonnestroominstallaties goed in de gaten te houden en snel te handelen als er iets is, kunnen vaak door eenvoudige interventies grote productieverliezen worden voorkomen.

Wij beheren en onderhouden ook alle eigen installaties en daarvoor staat altijd het optimale rendement van de investering voorop. We zijn georganiseerd om de risico’s voor de investeringen van onze eigen installaties te minimaliseren. Dit heeft geresulteerd in eigen Solar- en datacommunicatie specialisten op de weg en in ons datacentrum, gerichte servicevoorraden en bvb vergaande automatisering voor grote controle op afstand.

Door automatisering en schaalgrootte kunnen we de kosten en daarmee de prijzen laag houden. Voor grotere projecten kunnen de kosten voor beheer en onderhoud onder de 1% van de zonnestroomopbrengsten blijven. Dus voor 1% koop je zekerheid van rendement op je investering

In principe vanaf 1 zonnepaneel, maar vanaf ~200 zonnepanelen kan het zinvol zijn een specialist te vragen het beheer en onderhoud (deels) voor je te doen. Beheer en onderhoud kan in verschillende niveaus worden geleverd, van pro-actieve monitoring, tot volledige ontzorging door het gehele beheer in de exploitatie fase aan de O&M partner te laten. Dit heeft met risico dekking en relatieve kosten te maken, waardoor het voor kleinere installaties vaak zinvoller is om een beperkt contract af te sluiten en bij grote installaties is het zinvoller om het beheer volledig aan een specialist over te laten.

Het is van belang dat uw zonnesysteem ten alle tijden optimaal presteert. Dat doen wij door allereerst, en dit is de absolute basis in onze ogen, elk zonnestroomproject, elk jaar te inspecteren. Die inspectie omvat een controle van de panelen, en de bekabeling waarmee de panelen zijn aangesloten, een controle van de omvormer en de aansluiting van het systeem op het net. Wij noemen dat de APK voor zonnestroomsystemen. Een auto wordt ook jaarlijks gekeurd, voor een zonnestroomsysteem is het eveneens van belang dat er jaarlijks een doorlichting plaatsvindt.

Door eigen monteurs in dienst te nemen zijn wij in staat onze klanten te garanderen dat wij 24 uur per dag, zeven dagen per week stand-by staan om problemen te verhelpen. Dit zorgt voor significant minder risico’s en verkleint mogelijk opbrengstverlies in het geval van een mogelijke storing of mogelijk defect aan een van de zonnestroomsystemen in ons beheer. De monteurs zijn voorzien van alle benodigde gereedschappen en onderdelen om een issue te verhelpen en staan in direct contact met fabrikanten van omvormers en panelen. Eigen monteurs betekent controle en beheersbaarheid. Het uitbesteden van herstelwerkzaamheden aan een derde leidt vaak tot onduidelijkheid over responstijd en plaatst u in een afwachtende positie.

Naast die jaarlijkse inspectie monitoren wij het systeem dagelijks met behulp van monitoringssystemen aangeleverd vanuit de fabrikant van de omvormer, maar ook met een eigen monitoringsprogramma dat ons meer onafhankelijkheid geeft. Door dagelijks opbrengstresultaten te analyseren en te benchmarken zijn we in staat eventuele problemen, zoals storingen en defecten, direct te constateren en op te lossen. Het verhelpen van zo’n eventueel mankement aan een van onze zonnestroomsystemen doen we met onze eigen servicemonteurs.

Optimale kwaliteit betekent optimale veiligheid en rendabiliteit. Zo houdt u de opbrengst van uw zonnepanelen zo hoog als mogelijk. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar in de snelgroeiende markt van zonnepanelen is het soms moeilijk bij te houden wie wat doet en waar u op moet letten. De kwaliteit van een zonnesysteem kent verschillende facetten. Lees alles over de kwaliteitsgaranties van een zonnesysteem.

De uptime van uw zonnestroomsysteem staat bij ons hoog op het dashboard en is daarmee de eerste prioriteit. Uptime ligt aan de basis van maximaal rendement van uw zonnepanelen. Het geeft de dekking van stroomproductie aan door zoninstraling. Zonnestroomsystemen worden bij KiesZon met de hoogst mogelijke kwaliteit opgeleverd. Systemen die we in beheer nemen maar die niet door KiesZon zijn opgeleverd, passen we desgewenst aan deze normen voor preventief zonnepanelen onderhoud en zonnepanelen monitoring aan. Daarna is het aan de afdeling beheer en onderhoud binnen KiesZon om zo veel mogelijk zonnestralen te oogsten en om te zetten in kilowattuur. Met onze nauwlettende zonnepanelen monitoring en passend handelen behalen we een uptime van 99,95%.

Heeft u een zonnestroomsysteem dat momenteel niet in beheer is bij een professionele en gespecialiseerde zonnestroompartij? Met een beheer- en onderhoudsovereenkomst van KiesZon bent u verzekerd van optimale service en onderhoud van uw zonnepanelen. Een dergelijke overeenkomst kan afgesloten worden op mate van ontzorging en servicelevel. Voor elk zonnestroomproject bieden we de beste oplossing passend bij de systeemvereisten en uw wensen. Uw zonnepanelen onderhoud, service en zonnepanelen monitoring is bij ons in goede handen.

KiesZon heeft het VCA** certificaat. Alle technische medewerkers zijn VCA gecertificeerd en bij het werken op daken wordt voldaan aan de voorwaarden uit ARBO AI-15 veilig werken op daken. De service engineers van KiesZon werken volgens NEN1010 en NEN3140. Ook wordt KiesZon op het gebied van veiligheid extra bijgestaan door een onafhankelijke partij: Certificeringsadvies Nederland. Hierdoor werken we altijd veilig tijdens het onderhoud aan de zonnepanelen.

Contact