Vraag nu, samen met dé expert, de SDE++ subsidie aan

Let op: de SDE++ ronde is geëindigd op donderdag 6 oktober 2022

Op deze pagina:

De jaarlijkse SDE++ subsidieronde 2022 voor grootschalige zonnestroomsystemen opent op dinsdag 28 juni. Dan moet uw aanvraag klaar zijn om in te dienen. Neem daarom vandaag nog contact op met dé expert in SDE++ aanvragen.

KiesZon is dé expert voor SDE++ aanvragen

In de afgelopen vijf jaar zijn 100% van de door KiesZon ingediende complete aanvragen gehonoreerd. Dit vertegenwoordigen meer dan 500 MW, ter waarde van meer dan €500 miljoen. Wij kunnen bepalen wat het juiste moment is om de aanvraag in te dienen, om de meeste kans om succesvol te zijn.

Vanaf 28 juni kan er dus worden ingeschreven om subsidie voor grootschalige zonnestroomsystemen toegewezen te krijgen. Dit jaar wordt er door de overheid €13 miljard aan SDE subsidie beschikbaar gesteld aan ondernemers die hun vastgoed willen verduurzamen met zonnepanelen. KiesZon kan de subsidie voor u aanvragen.  Vanaf 2000 m2 (of hoger) verzorgen wij uw SDE aanvraag. We informeren u graag over de mogelijkheden van SDE subsidie voor uw zonnestroomsysteem.

Krijg meer informatie over de SDE subsidie, door uw naam en contactgegevens in te vullen in het gele vak. Of bel direct naar 085 782 0051.

  Krijg meer informatie over SDE++ subsidieaanvragen

  KiesZon kan kosteloos en vrijblijvend voor u een subsidieaanvraag op uw naam indienen. Dit is inclusief het projectplan, een legplan en een haalbaarheidsstudie. Daarmee bespaart u al snel €1000.

  Lees in de privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Samen tellen we af naar de start van de SDE++ 2022 subsidieronde!

  De markt voor zonnestroom is nog steeds voor een groot deel subsidie-gedreven. We zien dat de subsidiehoogte de afgelopen jaren afneemt. Desondanks blijft een investering in een zonnestroominstallatie winstgevend! Wel biedt de subsidie een zekerheid over de opbrengst van het zonnestroomsysteem. Het is raadzaam om, als u uw dak wil inzetten als duurzame energiefabriek, nus ubsidie aan te vragen om een zo hoog mogelijke zekerheid over uw rendement te hebben.  SDE++ subsidie, staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). U komt hiervoor in aanmerking als u energieproducent word en een grootverbruikaansluiting heeft (>3x80A). Vanaf 1000 m2 (of hoger) verzorgen wij graag uw SDE aanvraag.

  Bij KiesZon tellen we af naar de SDE subsidieronde. Dit doen we om organisaties die willen verduurzamen met behulp van zonnepanelen te informeren en op de hoogte te houden van de tijd die resteert om voorbereidingen te treffen. Een goede subsidieaanvraag bestaat uit onder meer:

  • Een haalbaarheidsstudie;
  • Een degelijk projectplan;
  • Een overzicht van het dak met daarop de zonnepanelen ingetekend.

  Het is daarom belangrijk nu te starten met de voorbereidingen. KiesZon helpt u graag met deze voorbereidingen voor een SDE++ subsidieaanvraag. Wilt u weten wat zonnepanelen voor uw bedrijf kunnen betekenen en welke rol de SDE subsidie daarin kan spelen? Vraag dan vrijblijvend een SDE++ subsidie gesprek aan. Eén van onze adviseurs zal voor u inzichtelijk maken welke kansen u kunt benutten.

  Gratis SDE++ subsidieaanvraag

  Voorwaarden SDE++ Subsidie

  Om van de zonnepanelen subsidieregeling gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk tijdig goede voorbereidingen te treffen. Denk daarbij aan het inzichtelijk maken hoeveel zonnepanelen er geplaatst gaan worden, wat het rendement is van de zonnepanelen en een financiële onderbouwing. Uiteindelijk moet dit opgeleverd worden in een haalbaarheidsstudie en een projectplan. Ook dient een indicatief legplan bijgesloten te worden van het dak met daarop de zonnepanelen ingetekend. KiesZon ontzorgt u hierbij.

  Grootverbruikersaansluiting

  SDE++subsidie is alleen beschikbaar voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting. Dat is een hoofdaansluiting groter dan 3x80A. U kunt wel als kleinverbruiker subsidieaanvraag doen. Krijgt u dan subsidie toegekend, dan moet u  de aansluiting verzwaren naar een grootverbruikersaansluiting om de subsidie ook te kunnen ontvangen. Ook moet er een positieve transportindicatie mee gestuurd worden. Indien er door de netbeheerder geen positieve transportindicatie kan worden afgegeven kan KiesZon samen met u kijken of er alternatieven zijn om de haalbaarheidsstudie positief te maken en in overleg met de netbeheerder te gaan. Door de druk op het elektriciteitsnet moet uw netbeheerder voorafgaand aan uw subsidieaanvraag aangeven dat er voor uw toekomstige installatie waarschijnlijk ruimte is op het elektriciteitsnet.

  Afhankelijk van de grootte van de subsidieaanvraag, heeft u 1,5, 3 of 4 jaar de tijd na het ontvangen van de subsidiebeschikking om de zonnepanelen te installeren. Mocht het onverhoopt niet lukken binnen de termijn de zonnestroominstallatie te realiseren dan zijn hier vanuit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geen consequenties aan verbonden na een positieve beschikking.

  KiesZon zorgt voor zekerheid bij subsidie zonnepanelen

  KiesZon is in Nederland koploper als het gaat om gerealiseerde SDE subsidie projecten. Deze hoge realisatiegraad danken we aan onze werkwijze die volledig is gebouwd rondom kwaliteit, veiligheid en beheersbaarheid. Met eigen monteurs, engineers, projectleiders, uitvoerders en juristen is het hele proces bij ons in eigen beheer. Zo leveren we op een veilige manier zonprojecten van hoge kwaliteit op. Een door of via KiesZon aangevraagde SDE++ subsidie heeft de hoogste kans op slagen. Weten wat we al gerealiseerd hebben in Nederland?

  In de komende jaren wordt de SDE subsidiesteun vanuit de overheid minder en naar verwachting is zon helemaal uitgefaseerd in 2025. Dus als je aan het overwegen bent om duurzame stappen te zetten dan is dit zeker het moment! Zo komen je groene ambities een stap dichterbij. Bekijk hier ons projectportfolio en lees wat opdrachtgevers over ons zeggen op deze pagina. Onze Accountmanagers adviseren, samen met onze Engineers, u vrijblijvend over de mogelijkheden van SDE en overige subsidies voor een zonnestroomsysteem. Vraag hiervoor een gesprek aan, dat kan door rechtsboven uw gegevens achter te laten.

  Meer weten over SDE++ subsidie regeling?

  Wilt u meer weten over de SDE++ subsidieregeling of de mogelijkheden van duurzame energieproductie met zonnepanelen op uw dak? KiesZon praat u hier ook dit jaar graag over bij. Hier is de link naar het webinar van vorig jaar. Wilt u de meest recente inzichten? Neem dan contact met ons op. Meteen al in gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op!

  Wilt u gratis, vrijblijvend en op uw naam de haalbaarheidsstudie, het projectplan en een overzicht met uw dak met daarop de zonnepanelen ingetekend, ontvangen? Dat kan! Vul dan bovenaan uw gegevens in. We nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

  Gratis SDE++ subsidieaanraag

  Veelgestelde vragen over SDE++ subsidie

   

  SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Met deze regeling helpt de overheid bedrijven en (non-)profitinstellingen bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Waarbij het doel is dat de CO2-uitstoot van Nederland in 2030 49% lager is dan in 1990. En in 2050 95% lager. De SDE++ helpt deze doelstellingen behalen. De SDE++ is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Met deze regeling stimuleren we zowel de productie van duurzame energie als CO2-verlaging. Zo zorgt de overheid ervoor dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. De Rijksoverheid is uitgesloten van deelname.

  Voor de SDE++ 2021 was een budget van € 5 miljard beschikbaar. In de voorlichtingsfilm SDE++ ziet u in heldere stappen hoe de SDE++ werkt. In 2022 is dit € 13 miljard subsidie.

  Iedere technologie in de SDE regeling kent een maximum fase bedrag/basisbedrag. Dit is afhankelijk van de strategische keuze die u maakt, er zijn vier fases waar u in kunt schrijven met een maximum bedrag voor de categorie zon. Ook ligt dit aan de grootte van de installatie, wij denken graag met u mee in deze keuze. Vanaf 1000 m2 (of hoger) verzorgen wij graag uw SDE aanvraag.

  De subsidieaanvragen worden berekend op subsidie-intensiteit per ton CO2 reductie. RVO hanteert hier een handig rekentool voor wat dit per categorie in een oogopslag helder maakt. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, compleetheid en de kosten voor CO2 reductie.

  Als de SDE beschikt is, weet u welk maximum bedrag per kWh u kunt ontvangen per jaar, dit staat op de beschikking die u ontvangt. Jaarlijks wordt er door RVO een correctiebedrag vastgesteld wat aan de marktwaarde voor energie gerelateerd is. Het aanvraagbedrag minus het correctiebedrag maal de jaarlijkse productie in kWh is wat u ontvangt.  Voor zon wordt er in het correctiebedrag onderscheidt gemaakt tussen netlevering en niet-netlevering.

  Voor het correctiebedrag is ook een ondergrens vastgesteld. We vertellen u hier graag meer over!

  KiesZon kan u adviseren over de mogelijkheden van en zonnestroominstallatie op u locatie. Ook kunnen wij u, indien gewenst de SDE++ aanvraag namens u verzorgen. Hierbij vragen wij kosteloos en vrijblijvend de subsidie voor u aan, inclusief alle benodigde stukken die hierbij horen (o.a. een indicatief legplan, projectplan en haalbaarheidsstudie). Wij zullen deze aanvraag op een strategisch moment indienen, dit moment zullen wij samen met u bepalen en hiervoor laten wij ook een extern onderzoek doen naar de verwachtingen binnen de openstellingsronde. Na het indienen zullen wij u op de hoogte houden van de status van de beschikking.